In luna august s-a incheiat editia de vara, ultima din acest an, a unuia din cele mai apreciate proiecte pentru adolescenti: GROW, program educational inovator desfasurat la nivel national si premiat la nivel international, organizat de AIESEC Romania si Scoala de Valori.

GROW 1.1 – 1.2, editia din aceasta vara, s-a desfasurat intre 2 iulie si 6 august 2012. Adresata liceenilor de clasele a X-a si a XI-a (anul scolar 2011 – 2012), aceasta a constat in 10 traininguri de project management, public  speaking si alte activitati.

Cu o abordare specifica pentru fiecare an de liceu in parte, GROW ofera 4 ani de dezvoltare complementara prin educatie non-formala. Pentru participantii la editia pentru clasele a XI-a si a XII-a, organizatorii GROW au propus intalniri sub forma unor ateliere de lucru interactive incepand din 2 iulie pana pe 6 august: GROW 1.1-1.2. Acestea au fost sustinute in limba engleza de catre traineri internationali veniti din cele 107 tari in care exista organizatia AIESEC. Toate activitatile GROW se desfasoara intr-un mediu tineresc care promoveaza interculturalitatea, voluntariatul si diversitatea. Editia de vara s-a desfasurat in 15 orase din Romania: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara si Urziceni.

In cadrul GROW participantii isi dezvolta aptitudini utile indiferent de calea aleasa dupa finalizarea studiilor si o atitudine care-i va sprijini in atingerea obiectivelor personale, si isi consolideaza increderea in sine prin provocari practice. In cadrul sesiunilor GROW 1.1 - 1.2 din 2011, peste 856 de absolventi de clasa a XI-a si a XII-a au invatat sa capete incredere in propriul potential, sa isi contureze valorile personale, sa fie constienti de provocarile sociale si sa isi cultive spiritul de initiativa.

In 2013, proiectul GROW se va desfasura in doua editii, corespunzatoare celor doua segmente de varsta: GROW 0.9-1.0 pentru clasele a IX-a si a X-a intre 3 februarie – 17 martie si GROW 1.1 – 1.2 pentru clasele a XI-a si a XII-a intre 19 iunie si 30 iulie.

GROW 1.1 – 1.2 s-a bucurat de sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, BRD - Groupe Société Générale, Parlamentului European, Vodafone, Decathlon, Zentiva, KRUK, HP, Euro APS, White Image, Trilulilu, 9AM, Lume Buna, Romania Pozitiva si TPU.


Despre Scoala de Valori
Scoala de Valori este o organizatie non-guvernamentala moderna ce are ca viziune dezvoltarea unei societati bazate pe valori prin educatie inovativa. Punem sub semnul intrebarii granitele educatiei traditionale si cream oportunitatea persoanelor de a accesa informatii de valoare, experiente de formare a caracterului, de a interactiona cu modele pozitive si de a avea expunere internationala, cu scopul de a creste responsabilitatea personala si controlul fiecaruia asupra alegerilor personale.

Despre AIESEC
AIESEC este cea mai mare organizatie de tineri la nivel international, reunind 40 000 de membri din peste 100 de tari si teritorii. AIESEC reprezinta o platforma dedicata descoperirii si explorarii potentialului de lideri al tinerilor in vederea transformarii acestora in agenti de schimbare ai lumii de maine.