Fundatia Cuvantul Intrupat organizeaza tabara de vara pentru 30 dintre copiii sprijiniti prin proiectele sale. Timp de o saptamana, copiii si adolescentii vor experimenta lucruri noi, se vor intrece in diverse concursuri, vor face plimbari cu bicicleta, drumetii lungi in padure si la cascada, vor juca fotbal, baschet si volei pe terenurile amenajate, vor sari la trambulina, vor descoperi lucruri si trairi despre care nu stiau ca pot exista. Activitatile de arta sunt, de asemenea, foarte importante si terapeutice pentru ei. Pentru majoritatea, va fi prima tabara din viata lor si chiar prima lor calatorie in afara cartierului sau orasului. Vor avea posibilitatea sa traiasca pe pielea lor cele ce au aflat pana acum doar din povestirile copiilor mai mari.

“Eu abia astept sa merg, sa ma plimb cu calul, sa trag cu arcul... Si este prima mea iesire intr-o tabara.” Stefan, 8 ani
„O sa ma joc cu copiii si o sa facem focul de tabara.” Mirela, 8 ani

Sunt cu totii entuziasmati si asteapta cu nerabdare sfarsitul lunii august, cand este planificata plecarea. Educatorii fundatiei, adultii care ii vor insoti pe cei mici, stiu ca aceasta tabara este mai mult decat doar un timp petrecut diferit: este o ocazie de a experimenta un altfel de viata, una mai aproape de normalitate, de ceea ce fiecare copil ar trebui sa primeasca in mod normal. Pentru ca a avea suficienta hrana in fiecare zi sau a trai fara conflicte si violenta nu sunt o obisnuinta pentru toata lumea.
 
„Familiile printre care noi lucram sunt cel mai adesea afectate de saracie, de abuzuri, de alcoolismsau violenta, de analfabetism, de lipsa unor locuinte decente. Toate acestea par sa fie mostenite si de copii, ca intr-un cerc vicios, fara iesire. Prin activitatea noastra de fiecare zi incercam tocmai aceasta: sa-i imputernicim pe copii, pe adolescenti si chiar familiile lor sa poata cunoaste si alte perspective, si alte moduri de viata, sa aiba oportunitatea si increderea sa poata visa si la altceva,mai bun pentru viitorul lor. Iar tabara de vara este o excelenta ocazie in acest sens”, sustine David Chronic, coordonator de regiune Africa-Europa Cuvantul Intrupat si membru fondator al fundatiei.  

„Cuvantul Intrupat” a fost inca de la infiintarea sa si continua sa fie o unealta pusa la dispozitia comunitatii locale: pentru a-i ajuta pe cei in situatie de risc si pentru a facilita implicarea celor care au aceasta dorinta si disponibilitate. Galatenii, si nu numai, pot actiona prin noi, ii pot sprijini pe cei aflati in dificultate. Ceea ce facem este posibil datorita faptului ca oamenii fac prin noi. La fel se intampla si in cazul taberei. Participarea fiecarui copil presupune un cost.

„Traim intr-un oras cu potential financiar, cu atat de multe firme care pot sa contribuie, dar mai ales cu oameni care pot sa inteleaga importanta implicarii lor. Trebuie doar sa ne intelegem fiecare rolul si sa putem lucra impreuna pentru copiii in dificultate. Cei care au resurse sunt invitati sa se alature fundatiei noastre si, contra sumei de 650 de lei, sa cumpere un loc in tabara din vara aceasta in Muntii Vrancei, alegand in acest fel sa investeasca in viata unui copil. In plus, conform Codului fiscal, firmele pot sa scada aceste sume din impozitul pe profit pe care il platesc la stat”, declara Valerica Archip, Director Programe - Fundatia „Cuvantul Intrupat”.

“Firma noastra a ales sa sustina cheltuielile unui copil. Ne-am gandit ca, daca avem posibilitatea, de ce sa nu-i oferim aceasta bucurie, aceasta experienta de viata!?”, reprezentant firma S.C. Spat S.A.

*****
Fundatia „Cuvantul Intrupat”, infiintata in 2001, ofera sprijin copiilor, tinerilor si familiilor lor aflate in dificultate din Galati si din judet. Inspirati de valorile crestine, urmarim depasirea starii de vulnerabilitate prin prevenirea abandonului familial si scolar al copiilor, integrarea sociala si profesionala a tinerilor, sustinerea familiilor pentru a deveni stabile.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil comunicare
Fundatia Cuvantul Intrupat
Strada Dogariei, nr. 111, Galati
0236-411695, 0751-013530
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com
RO28RNCB0141032869370001
Banca Comerciala Romana, Agentia Port Galati