World Vision Romania strange fonduri si carti pentru bibliotecile de la sate, acolo unde copiii nu au acces la cartile necesare educatiei lor prin intermediul campaniei "Cu o carte schimba o viata". Si-au propuns ca pana la finalul campaniei sa aduca cel puțin 15.000 de carti, reprezentand: literatura, beletristica, enciclopedii si lucrari de specialitate, in 53 de comunitati rurale in care organizatia activeaza.

Cei care doresc sa contribuie pot dona carti in librariile partenere din Bucuresti - libraria Carturesti (Verona, Muzeul Țaranului Roman, AFI Palace Cotroceni), libraria Mihai Eminescu din Piata Universitatii si libraria Bastiliei din Piata Romana. Se pot face donatii financiare pe site-ul organizatiei, in sectiunea dedicata campaniei.

O alta metoda de contributie este si directionarea a 2% din impozitul pe venit prin completarea formularului 230. Campania se incheie pe 31 mai iar cartile colectate si cele achizitionate cu ajutorul donatiilor on-line vor fi daruite elevilor din scolile vizate de program, la inceputul lunii iunie.

Mai multe detalii despre campanii puteti gasi aici.
Aflati unde se vor duce banii aici.
Donatiile pot fi facute aici
Poti directiona 2% din impozitul pe venit aici.


In cadrul acestei campanii este sarbatorita Ziua Internationala a Cartii, printr-o suita de evenimente prin care organizatorii isi doresc sa incurajeze cititul in randul copiilor si sa atraga atentia unui public cat mai larg asupra accesului redus la lectura pentru copiii din mediul rural:
# Biblioteca din Foisorul parcului Kiseleff (sambata, 20 aprilie, orele 16.00 – 19.00) unde scriitori si VIP-uri au fost invitate sa citeasca timp de 10 minute copiilor (au confirmat participarea Adina Rosetii, Marius Chivu si Ceazar Paul Badescu)
# Flashmob-ul din parcul Kiseleff (marti, 23 aprilie, orele 10.30 - 11.30) unde mai multi copii si adulti vor citi timp de 30 de minute in liniste, actiune la care se vor alatura si alte personalitati.
# Spectacolul pentru copii si parinti de la Sun Plaza din dupa-amiaza zilei de sambata 27 aprilie.

Toate evenimentele au rolul de a atrage atentia asupra accesului la lectura si a dreptului la educatie al copiilor.

Evenimentele sunt deschise tuturor celor interesati.