In apropierea alegerilor Europarlamentare, Fundatia „Pentru Voi” din Timisoara a editat brosura „Alegeri europarlamentare 2009”, in limbaj usor de inteles, pentru a explica persoanelor cu dizabilitati de dezvoltare procesul electoral.
 
In Uniunea Europeana sunt 65 milioane de persoane cu dizabilitati. In 2007, miscarea europeana a organizatiilor pentru persoane cu dizabilitati a adunat 1,3 milioane de semnaturi in favoarea adoptarii unei legislatii comprehensive pentru persoanele cu dizabilitati in Uniunea Europeana.
 
„Asteptam de la noul legislativ european indeplinirea acestei cerinte a societatii civile europene si implementarea Conventiei Natiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilitati la nivelul Uniunii Europene.” a declarat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi” din Timisoara.  

Pentru Voi a fost mereu preocupata de participarea la vot a persoanelor cu dizabilitati de dezvoltare promovand participarea publica a acestei categorii de persoane adesea neglijata de politicieni. Acest material vine in intampinarea nevoii de informare cu privire la alegerile europarlamentare de duminica, fiind foarte util pentru toti cetatenii cu drept de vot din Romania.

Brosura care explica ce inseamna alegerile europarlamentare, unde, cand, cine si cum se voteaza, a fost tiparita in 100 de exemplare si poate fi descarcata pentru consultare, in mod gratuit de pe pagina de internet a Fundatiei http://www.pentruvoi.ro/content/content/news/49/141/48. Ea a fost trimisa in format electronic tuturor directiilor de asistenta sociala si protectia copilului din tara pentru a fi folosita ca material informativ pentru cei cu drept de vot.

Brosuri similare au fost tiparite in toate cele 27 de tari ale Uniunii Europene, prin intermediul federatiei Inclusion Europe din care face parte si Fundatia „Pentru Voi”.

Ne-am bucura daca ati promova brosura prin trimiterea ei in format electronic institutiilor şi organizatiilor din judetul dvs., care lucreaza cu adulti cu dizabilitati de dezvoltare. De asemenea, am aprecia daca veti promova materialul si prin intermediul website-ului organizatiei dvs.