Cu aceeasi ocazie, Dragos Bucurenci va prezenta rezultatele unui studiu national despre voluntariat.

VOLUNTÁR, -A, voluntari, -e, adj., s. m. I. Adj. (Despre oameni și manifestarile lor) 1. Care acționeaza de bunavoie, din proprie inițiativa, nesilit de nimeni, in mod constient; (despre acțiuni) care se face de bunavoie, fara constrangere. (Conform Dictionarul Explicativ al Limbii Romane).

Cati dintre tinerii din Romania au facut voluntariat? Care sunt domeniile in care acestia au desfasurat activitati de voluntariat? Care sunt cauzele de mediu in care se implica voluntarii?

Aceste intrebari isi gasesc raspunsul intr-un studiu realizat de GfK Romania pentru Asociatia MaiMultVerde. Rezultatele acestui studiu demonstreaza ca interesul romanilor, in special al tinerilor, pentru voluntariat a crescut dramatic in ultimii ani, iar cauzele de mediu ocupa un loc important in lista activitatilor de voluntariat desfasurate de tineri.

Rezultatele studiului vor fi prezentate de Dragos Bucurenci in cadrul unui eveniment care va avea loc miercuri, 29 septembrie de la ora 12.00 in Piata Presei Libere.
Amalia Enache si Iulia Vantur, personalitati publice care s-au implicat in proiecte de voluntariat, vor inaugura cu aceasta ocazie Monumentul Voluntarului Necunoscut pe soclul fostei statui a lui Vladimir Ilici Lenin. La eveniment vor mai participa reprezentanti ai ONG-urilor, precum si voluntari.

Monumentul Voluntarului Necunoscut, o lucrare realizata de sculptorul Dumitru Comsa din materiale naturale, va ramane in Piata Presei Libere timp de o saptamana.

Va asteptam miercuri, 29 septembrie, de la ora 12.00 in Piata Presei Libere sa sarbatorim impreuna voluntarii din Romania!

Mai multe informatii:
Anamaria Bogdan, Director de comunicare Asociatia MaiMultVerde, tel. 0755 224816, email anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Sursa: Asociatia MaiMultVerde