Va invitam sa descoperiti talentul unor copii deosebiti care s-au straduit sa aduca in sufletele noastre, caldura primaverii.    Lucrarile expuse in cadrul Centrului Comercial Felicia (in fata magazinului Deichmann),  sunt realizate de copiii si tinerii cu autism din Iasi care frecventeaza „Clubul de week-end” si beneficiaza de servicii de terapie in cadrul asociatiei. Expozitia este cu vanzare, banii stransi urmand sa fie folositi pentru continuarea proiectelor demarate, in special a  centrului pentru tinerii cu autism.

 
 
Potentialul acestor tineri poate fi pus in valoare doar cu migala si foarte multa implicare, de catre personal specializat. Dar, pentru cei mai multi dintre ei, acasa este locul unde isi petrec cea mai mare parte din timp. Lipsa unei ocupatii zilnice duce la frustrare si izolare, nu numai a lor, ci si familiilor acestora. Prin urmare, frecventarea unui centru in care sa-si dezvolte anumite abilitati, creste sansele lor de a participa activ la viata sociala si, mai ales,  la incadrarea in locuri de munca protejate, pentru a-si castiga singuri existenta.

Vestiti apropierea primaverii cu un martisor mestesugit din suflet de copil!
Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologica care ingreuneaza interactiunea sociala si abilitatile de comunicare.


Cauzele specifice sunt inca necunoscute iar incidenta autismului este in crestere, astazi, 1 din 150 de copii fiind diagnosticat cu autism.

Dupa 18 ani, in Romania autismul „dispare”, dizabilitatea nemaifiind recunoscuta la adulti.

Persoana de contact:
Carmen Ghercapresedinte ANCAAR Iasi, Tel: 0729 914094
www.ancaar-iasi.ro, http://carmengherca.blogspot.com
carmen_gherca@yahoo.co.uk