Sâmbătă, 8 mai 2010, MaiMultVerde, alături de angajaţi ai UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing au plantat 37 de puieţi de Ginkgo biloba în parcurile Cişmigiu şi Herăstrău din Bucureşti. La acţiune au participat şi Stanislav Georgiev, vice-preşedinte executiv şi CFO, UniCredit Ţiriac Bank, precum şi Stanimira Giorgieva, director resurse umane, UniCredit Consumer Financing IFN.

În Parcul Cişmigiu au fost plantaţi 10 copaci de Ginkgo biloba, iar în parcul Herăstru, angajaţii UniCredit Ţiriac Bank şi UniCredit Consumer Financing au sădit alţi 27 de puieţi. Plantarea acestei specii de arbori, prin proprietăţile terapeutice şi vârsta înaintată pe care o poate atinge, reprezintă un beneficiu pentru cele două parcuri bucureştene.

„Se spune că fiecare om trebuie să sădească cel puţin un copac în viaţă, iar noi ne-am bucurat că am avut ocazia să plantăm 37 de arbori Ginkgo biloba în Cişmigiu şi Herăstrău, alături de MaiMultVerde”, a declarat Anca Nuţă, Identity & Communication Director în cadrul UniCredit Ţiriac Bank. „Susţinem constant proiectele care vizează protecţia mediului şi, în special, pe cele care au o componentă de voluntariat, pentru că vrem ca angajaţii băncii să se implice în cauzele pe care le sprijinim. Pe termen lung, sperăm să creăm o cultură a voluntariatului foarte puternică şi să dăm un exemplu care să fie urmat de cât mai multe persoane şi companii.”



Arborele Ginkgo (Ginkgo biloba), denumit şi Arborele pagodelor, este o specie unică, foarte veche. Aceşti arbori ajung la o înălţime de 25-30 m şi pot atinge vârste foarte înaintate, până la 2.500 de ani, datorită rezistenţei la boli, la atacurile insectelor şi a capacităţii de a forma lăstari şi rădăcini aeriene.  Pe „Lista roşie“ a IUCN (Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi a Resurselor Naturale) din 2002, Ginkgo biloba este clasificat ca fiind o specie ameninţată.



Un exemplu al rezistenţei extreme a arborelui Ginkgo poate fi găsit în Japonia, la Hiroshima, unde şase copaci, aflaţi la distanţă de până la doi kilometri de locul exploziei, au supravieţuit bombei atomice din 1945. Arborele Ginkgo are numeroase proprietăţi terapeutice, mai ales prin extractul de frunză, care acţionează asupra tulburărilor de circulaţie sanguină la nivelul creierului şi extremităţilor. Tratamentul cu Ginkgo a fost propus pentru tratarea bolii Alzheimer şi este, în general, folosit în problemele de memorie, concentrare şi vertij.




Informaţii suplimentare:
Anamaria Bogdan, Manager comunicare MaiMultVerde
E-mail: anamaria.bogdan@maimultverde.ro, tel. 0755.224.816
Elena Constantinescu, UniCredit Ţiriac Bank
E-mail: elena.constantinescu@unicredit.ro, tel. 021.200.10.59

Despre MaiMultVerde
Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii doi ani de funcţionare, 2008 şi 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieţi, a strâns 262 de tone de deşeuri, a deschis primul centru de închiriat biciclete din Bucureşti, Cicloteque, a derulat două campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

Informaţii la zi despre MaiMultVerde şi proiectele desfăşurate sunt disponibile pe www.maimultverde.ro.

Despre UniCredit Tiriac Bank
UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est. UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 515.000 clienţi activi prin intermediul a 238 de sucursale. În România, grupul oferă o gama largă de produse specializate şi servicii şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) şi UniCredit Business Partner.