MarÅ£i, 24 aprilie, 60 de angajaÅ£i ai Coca-Cola HBC România şi voluntari MaiMultVerde au participat la o acÅ£iune de plantare pe Şoseaua de Centură Est a oraşului Ploieşti. 2.500 de puieÅ£i de stejar, frasin, paltin şi specii ajutătoare au fost plantaÅ£i pe o suprafaţă de 0,5 ha. AcÅ£iunea face parte din iniÅ£iativele de CSR ale companiei Coca-Cola HBC România realizate sub conceptul-umbrelă RE Concept (www.thereconcept.ro).

Compania Coca-Cola HBC România se implică în numeroase programe de protecÅ£ie şi îmbunătăţire a calităţii mediului în zonele în care îşi desfăşoară activitatea. AngajaÅ£ii Coca-Cola HBC România din Bucureşti şi Ploieşti împreună cu voluntari MaiMultVerde au realizat o acÅ£iune de plantare la Ploieşti, pe Şoseaua de Centură Est. Cei 2.500 de puieÅ£i de stejar, frasin şi paltin plantaÅ£i reprezintă bazele unei viitoare păduri care va contribui la îmbunătăţirea calitatăţii aerului şi solului în zonă şi va acÅ£iona în viitor ca o perdea de protecÅ£ie pentru oraşul Ploieşti.

"Începând cu anul 2011, am iniÅ£iat proiectul intern Ziua de Voluntariat, prin care Coca-Cola HBC România acordă fiecărui angajat o zi liberă în cursul anului spre a fi folosită în activităţi de voluntariat. Astfel, ne dorim să încurajăm un comportament responsabil şi spiritul de voluntar în comunităţile noastre, pornind de la angajaÅ£ii noştri. AcÅ£iunea de împădurire de la Ploieşti desfăşurată cu ajutorul partenerilor noştri din cadrul AsociaÅ£iei MaiMultVerde face parte din această iniÅ£iativă", a declarat Ana Popescu, Specialist Comunicare Coca-Cola HBC România.

AcÅ£iunea de plantare a fost realizată în cadrul RE Concept (www.theREconcept.ro) sub sloganul ”Noi RE împădurim”. RE Concept este conceptul-umbrelă care integrează toate iniÅ£iativele de CSR ale companiei Coca-Cola HBC România. Lansată în septembrie 2011, această ideologie susÅ£ine că RE este începutul tuturor acÅ£iunilor care schimbă în bine lumea, cea reală şi cea virtuală.

 
***
Note pentru jurnalişti
Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România şi îmbuteliator francizat al Companiei Coca-Cola.Coca-Cola HBC România, îmbuteliază o gamă largă de produse din portofoliul Coca-Cola, de la băuturi răcoritoare carbonatate, necarbonatate, nectaruri, până la ceaiuri, apă minerală, băuturi energizante şi cafea. Coca-Cola HBC România are sediul social în Bucuresti şi deÅ£ine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei.
Coca-Cola HBC România face parte din Grupul Coca-Cola Hellenic, unul din cei mai mari îmbuteliatori ai produselor Companiei Coca-Cola din lume şi cel mai mare din Europa. OperaÅ£iunile Coca-Cola Hellenic acoperă 28 de ţări,deservind peste 560 milioane de oameni. Cu sediul central la Atena, compania este cotată la bursele de valori din Atena, New York si Londra.


AsociaÅ£ia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaÅ£ie neguvernamentală, nonprofit şi de protecÅ£ie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii patru ani de funcÅ£ionare, 2008 - 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieÅ£i, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naÅ£ionale de informare şi educaÅ£ie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obÅ£inute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

 

Informaţii suplimentare

Andreea Popescu, asistent comunicare Asociaţia MaiMultVerde, 0746 05011, andreea.popescu@maimultverde.ro