REPER21, ANPCDEFP si CRIES selecteaza 80 de coordonatori de proiecte, membri ai organizatiilor neguvernamentale, pentru participarea la Cursul Societal, organizat in mai 2013, la Bucuresti.

Cursul Societal ofera formare pentru "managementul responsabil de proiect". Participantii care isi vor insusi cu succes aceasta metoda vor face parte dintr-o retea nationala de Managerii Societali. Acestia vor avea drept scop comun promovarea Responsabilitatii Sociale si aplicarea metodei noastre in proiectele desfasurate de ONG-uri.

Rolul Managerului Societal va fi:
# sa promoveze scopul, valorile si principiile cuprinse in Codul Societal (Anexa 3) in propria organizatie si in randul altor ONGuri partenere;
# sa incurajeze Adeziunea (Formularul de adeziune) organizatiei din care face parte la Parteneriatul Societal (Anexa 4) si sa faciliteze cei sapte pasi pe care aceasta se angajeaza sa-i parcurga; 
# sa coordoneze aplicarea metodei de management responsabil, bazata pe Indicatorii Societali (Anexa 5), in proiectele concrete la care participa.

Toti Managerii Societali vor fi prezentati in „Anuarul Societal”. Redactat in romana, engleza si franceza, acesta va fi difuzat (cu sprijinul ANPCDEFP, in calitate de partener oficial al Societal) in numeroase retele de la nivel national si european. Scopul sau este promovarea Managerilor Societali in vederea participarii lor la cat mai multe proiecte responsabile si inovatoare. 

Cursul va fi impartit in 4 sesiuni tematice. Candidatii vor solicita inscrierea la una dintre acestea, in functie de competente si experienta:
o    13 – 14 mai, proiecte pentru educatia adultilor (beneficiari ai ANPCDEFP - Programul Grundtvig);
o    16 – 17 mai, organizarea de evenimente (festivaluri, conferinte, happeninguri urbane etc.);
o    23 – 24 mai, proiecte de tineret (beneficiari ai ANPCDEFP - Programul Tineret in Actiune);
o    30 – 31 mai, proiecte de productie si consum (ateliere sociale, consum echitabil, ecoturism etc)

Costurile pentru transportul, cazarea si masa participantilor vor fi in totalitate suportate de catre organizatori. Locul de desfasurare al Cursulului este sediul ANPCDEFP din Bucuresti (Calea Serban Voda nr. 133 Sector 4).

Cererea de inscriere:
O organizatie nu poate fi reprezentata decat de un participant. Pentru a solicita participarea, va rugam sa ne trimiteti pana la data de 20 aprilie 2013, la adresa contact@societal.ro, un document care sa cuprinda:

A. Datele de identificare:
Prenume, Nume
ONG, cu sediul in, CIF
Functie in organizatie
Email, Telefon

B. Sesiunea la care doriti sa participati:
Indicati una dintre cele patru sesiuni mentionate in anunt.

C. Raspunsuri la urmatoarele 4 intrebari:
1. Care sunt competentele si experienta voastra in domeniul managementului de proiect?
2. Ce va motiveaza sa participati la acest curs si sa faceti parte din reteaua de Manageri Societali?
3. Cum veti folosi rezultatele invatarii in ONG-ul vostru si in proiectele la care luati parte?
4. Ce actiuni concrete de follow-up credeti ca veti putea initia, in vederea diseminarii demersului Societal in alte ONG-uri?

Toate documentele necesare pentru inscriere le puteti gasi aici.
Succes!