In data de 27 iulie 2012, la ora 18.00, Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane organizeaza editia a patra de anul acesta a conferintelor pe teme de arta, management si politici culturale GrowArt Talks.

Proiectul cultural este realizat cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National si in parteneriat cu Universitatea Nationla de Arte Bucuresti. Conferinta va avea loc la Brasov, Muzeul de Arta – B-dul Eroilor, nr. 21.

 

Intrarea este libera.


Aceasta editie va fi structurata sub forma unui seminar pe tema: Proiectul artistic cu impact social. Invitatii Growart pentru aceasta editie sunt: Cosmina Dinu – manager de proiecte cu implicare sociala, Olivia Nitis – curator si critic de arta si Nona Serbanescu, manager cultural. Conferinta va fi structurata in doua etape: prima va cuprinde prezentarile vorbitorilor, studii de caz referitoare la proiectele artistice cu implicare sociala, urmand apoi o discutie libera plecand de la ideile prezentate si intrebarile publicului.

GrowArt Talks este programul de conferinte pe tema artelor contemporane, a managementului cultural si a politicilor de promovare artistica. Cu frecventa lunara, conferinta isi propune sa creeze un spatiu interactiv de dialog pe tema artelor contemporane si a managementului cultural.

Invitatii vor fi artisti, manageri culturali, profesori universitari, curatori si istorici de arta, oameni de cultura, atat din Romania cat si din afara tarii. Programul de conferinte este adresat tuturor celor interesati de arta, managerilor din domeniul culturii, studentilor in stiinte umaniste – mai ales la istoria artelor, artistilor si studentilor la arte.

Scopul GrowArt Talks este acela de a facilita dialogul intre profesionistii din domeniul artelor contemporane si managementului cultural si viitorii manageri, artisti, curatori, istorici si critici de arta.

Obiectivele pe termen lung vizeaza: aportul la cresterea generala a nivelului de lucru in domeniul artelor contemporane, dezvoltarea bunelor practici, sustinerea initiativelor tinerilor artisti si manageri cultural.


###
Despre Asociatia pentru Promovarea Artelor Contemporane

Scopul APAC este de a promova si sustine valorile artistice romanesti si de a a creste vizibilitatea artistilor contemporani atat in tara, cat si in strainatate. Contribuim la dezvoltarea unui mediu cultural sanatos si la educarea publicului larg in spiritul artelor contemporane, prin facilitarea accesului la cultura in special in randul tinerilor prin intermediul a doua programe majore de actiune: centrul cultural Independent84 si programul GrowArt .

APAC a dezvoltat GrowArt ca pe un program complex, menit sa promoveze arta, managementul artistic si politicile culturale contemporane in Romania prin trei directii distincte: GrowArt Auction, licitatia de arta contemporana cu frecventa trimestriala; GrowArt Talks, seria de conferinte nationale pe teme de arta contemporana si management cultural cu frecventa lunara realizate cu sprijinul AFCN si GrowArt Junior, programul de cursuri de arta si cultura artistica contemporana dedicat copiilor si adolescentilor cu desfasurare in scoli, licee si la Independent84.

Centrul cultural Independent 84 a fost inagurat in noiembrie 2011 cu expozitia-eveniment „Fara mine” semnata Gili Mocanu si Oana Tanase. Acest spatiu dedicat artei contemporane a devenit ulterior gazda unor variate manifestari culturale: expozitii de arta; evenimente teatrale; performance; ateliere de pictura, creativitate, teatru, scriere; conferinte si seminarii; concerte. Independent84, continua si intregeste printr-un spatiu curatorial propriu programul Visual Support, prin care APAC a derulat mai multe proiecte expozitionale in perioada 2010-2011, dintre care amintim: ”Exil” – Expozitie personala de pictura Paul Hitter cu taraf la Clubul Taranului, mai 2010, Bucuresti; ”Wicked” – Expozitie de pictura, instalatie, light&sound design Otilia Cadar, Adela Edu si Nona Serbanescu intr-un spatiu alternativ Transilvaniei 9, Bucuresti, iunie 2011.

 

Sursa: romaniapozitiva.ro