Sambata, 28 iulie 2012, Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate - ARCEN a lansat cea de-a treia editie a proiectului „Cu bastonul prin Bucuresti”, turul-ghidat pietonal gratuit desfasurandu-se si in acest an sub sloganul: „Descopera orasul pas cu pas!".

In primul weekend al proiectului au participat un numar impresionant de oameni, la turul-ghidat pietonal oferit de voluntarii ARCEN luand parte peste 200 de persoane, majoritate bucuresteni, dar si turisti din Statele Unite ale Americii, Serbia, Grecia, Rusia si Italia.

Proiectul „Cu bastonul prin Bucuresti” se va desfasura pe traseul Ateneul Roman- Piata Natiunile Unite in fiecare sfarsit de saptamana, pana pe 9 septembrie, in zilele: 4-5 august, 11-12 august, 18-19 august, 25-26 august, 1-2 septembrie, 8-9 septembrie, sambata de la ora 11.00 si duminica de la ora 18.00, plecarea fiind, de fiecare data, din fata Ateneului Roman.

Proiectul „Cu bastonul prin Bucuresti se desfasoara in al treilea an consecutiv, in contextul in care orasul Bucuresti continua sa parcurga un anevoios proces de modernizare caracterizat prin haos urbanistic, lipsa viziunii autoritatilor locale, distrugerea memoriei orasului, dar si o lipsa de simpatie din partea locuitorilor lui.

Proiectul ARCEN  este o invitatie adresata bucurestenilor spre a-si  descoperi cu alti ochi orasul in care traiesc, de a-l aprecia si, nu in ultimul rand, de a-l iubi. ARCEN ofera prin intermediul turului-ghidat pietonal si o alternativa de petrecere a timpului liber in mijlocul orasului.

In acest an, tururile-ghidate sunt pregatite de voluntarii ARCEN in limbile romana, engleza si franceza, iar ARCEN ofera turistilor care trec prin Capitala in timpul saptamanii, fie romani sau straini, si tururi organizate la cerere, rezervarea tururilor pentru zilele lucratoare fiind posibila pe site-ul: www.arcen.info.

Voluntarii ARCEN reiau proiectul „Cu bastonul prin Bucuresti” din dragoste pentru oras si pentru locuitorii lui.


Sursa: http://www.arcen.info/.