O seara petrecuta in compania acordurilor de pian si a oamenilor pasionati de muzica buna, 27 februarie a adus mai mult decât Armonii de primavara, a reunit sustinatori ai dezvoltarii comunitatilor locale mici. In urma concertului caritabil organizat de Fundatia PACT – Parteneriat pentru Actiune Comunitara și Transformare la Scoala Gimnaziala de Arte nr.5 (Sala George Enescu), s-a strâns suma de 1320 RON, ce va fi directionata catre comunitatile mici din sudul României prin programul de finantare PACT pentru COMUNITATE.

In cadrul Armonii de primavara participantii s-au delectat cu piese precum Rapsodia ungara de Franz Liszt sau Suita Spargatorul de nuci de Ceaikovsky-Pletnev in interpretarea tinerei si talentatei pianiste Sinziana Mircea.

Evenimentul a reunit, asadar, trei elevi talentati ai scolii de arte, Alexandru Muresan (percutie), Maria Mamara (vioara) si Yvonne Dogariu (pian), premianti la numeroase concursuri si festivaluri nationale sau internationale, o pianista in plina ascensiune, Sinziana Mircea, si oameni cu initiativa, sustinatori ai activitatilor fundatiei. El a insemnat un nou eveniment in care Fundatia PACT a putut imbina cultura si spiritul comunitar, fie ca vorbim despre oamenii care ne-au fost alaturi sau de comunitatea pasionatilor de muzica buna si fapte bune. A fost o ocazie pentru noi de a ne bucura de talentele deosebite ale copiilor de la Scoala de Arte, o locatie speciala si o adevarata inspiratie pentru viitori artisti de exceptie, si de maiestria Sinzianei, o tânara extrem de talentata.

Banii stransi prin acest concert caritabil vor merge catre programul PACT pentru COMUNITATE din care, incepând cu luna mai 2013, vom continua sa finantam proiecte gândite si realizate in folosul propriei comunitati, de catre grupuri de cetateni activi  sau organizatii mici locale din sudul României. In cadrul primei runde a programului PACT pentru COMUNITATE (august 2012 – aprilie 2013), sprijinim deja 11 proiecte comunitare in valoare de 110.000 RON.


***
Despre Sinziana Mircea
Sinziana, de altfel, a colaborat cu nume sonore ale muzicii clasice precum Alexandru Tomescu si a sustinut numeroase recitaluri in tara si in strainatate: Festivalul Riva del Garda din Italia, Festivalul Aurora Chamber Music din Vänersborg-Suedia, “Teatrul ACT- Tinerii și muzica”, “Galele Tineriilor Laureati - Arcus”, turnee in Japonia si Statele Unite etc.

Despre Fundatia PACT
Contribuim la dezvoltarea sustenabila a comunitatilor prin promovarea initiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilitatii sociale. Oferim instruire, consultanta, facilitare și mica finantare grupurilor și organizatiilor interesate sa deruleze proiecte comunitare și afaceri sociale sau culturale pentru dezvoltarea comunitatilor pe care le reprezinta. Pâna in prezent, am finantat 112 proiecte comunitare in comunitati mici si mijlocii din sudul României, am facilitat crearea a peste 150 de parteneriate si am imbunatatit viata a peste 6.000 de persoane din medii dezavantajate. Pentru mai multe detalii despre proiectele noastre accesati www.fundatiapact.ro si www.pactpentrucomunitate.ro


Acest eveniment este organizat cu sprijinul Școlii Gimnaziale de Arte nr. 5 – Partener Principal, al partenerilor Computaris, Class IT Outsourcing, Mirus Advisory Services, PwC România, Rentrop & Straton și al partenerilor media: România Pozitiva, Inspire Business, Business24, Ziare.com, Calendar Evenimente, Eurodesk, Orașul meu, Gala Societatii Civile, Cooperativa Urbana, Metropotam, The Institute, Decât o Revista, Webcultura, Liternet.