Asociația Bucureștiul meu drag anunță încărcarea a 9.091 de imagini în platforma www.bucurestiulmeudrag.ro, primul album virtual al Bucureștiului dezvoltat în cadrul proiectului Centrul de Memorie Vizuală a Bucureștiului
 
Din momentul lansării platformei www.bucurestiulmeudrag.ro în septembrie 2016, albumul virtual al Bucureștiului este mai bogat cu peste 9.090 de fotografii realizate de la începutul secolului al XX-lea și până în prezent și are misiunea de a deveni un integrator și o resursă valoroasă de imagini a Bucureștiului de ieri și de astăzi, pusă la dispoziția publicului în mod gratuit de către Asociația Bucureștiul meu drag și prietenii Bucureștiului. Platforma este cu atât mai relevantă cu cât în ea se pot găsi foarte ușor fotografiile cu ajutorul unui motor de căutare avansat (criterii: an, stradă, obiective, poziție pe harta, cuvinte cheie etc).
 
”Avem fotografii postate care surprind Bucureștiul în cele mai diverse ipostaze. Bucureștiul înseamnă pentru noi atât clădirile cât mai ales locuitorii lui pentru că un oraș fără locuitori ar fi butaforie, ca o machetă fără viață și fără identitate. Centrul de Memorie Vizuală a Bucureștiului este un proiect dedicat atât bucureștenilor actuali cât și a generațiilor viitoare. UN ALBUM DE FAMILIE.” declară Andrei Bîrsan, Președintele Asociației Bucureștiului meu drag.
 
Cine ar fi crezut că o fotografie cu un fumător în cafenea este istorie? Sau cine ar fi crezut că în mai puțin de doi ani animata curte din strada Șerban vodă 111 este și ea istorie?
 
Trecutul este azi – Și tu poți participa la păstrarea memoriei vizuale a Bucureștiului prin postarea de fotografii (din arhiva familiei, ilustrate sau făcute de tine), sunt fotografii importante pentru noi și pentru generațiile viitoare.

Postează fotografii din viața de zi cu zi pe www.bucurestiulmeudrag.ro și fă parte din albumul de familie al orașului!
 
Despre Asociația Bucureștiul meu drag
Bucureștiul meu drag îți propune încă din 2007 să imortalizeze povestea vizuală a Bucureștiului pentru a o duce mai departe pentru noi, pentru copiii noștri, pentru cei care trec grăbiți prin oraș sau pentru cei care vin să-l viziteze pe îndelete. A reușit să facă acest lucru prin organizarea a peste 300 de acțiuni și evenimente foto și atrăgând peste 1.000 de colaboratori și parteneri pentru proiectele dedicate orașului. 
 
Andrei Bîrsan, președinte Asociația Bucureștiul meu drag - Centrul de Memorie Vizuală a Bucureștiului 
 
Parteneri media:
Asociația Operatorilor Culturali din România, ARTIVIST, CREIONETICA, Foto-Magazin, Let’s Do It. Romania!, Modernism.ro, Radio România Internațional, Raftul cu Idei, România Pozitivă.