Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF), primul și singurul proiect de acest gen din România dedicat fotografilor amatori și profesioniști, anunță un apel de rezidență adresat artiștilor vizuali, în special celor care lucrează preponderent cu fotografia. Apelul este deschis până pe 13 februarie și are ca temă sexualizarea femeii și a feminității în cadrul unei minorități din România.

Centrul de Resurse în Fotografie, care și-a propus să sprijine dezvoltarea și profesionalizarea comunității fotografice din România, dar și să ofere o mai bună prezență și vizibilitate fotografiei românești pe piețele internaționale, organizează în perioada 23 februarie – 23 martie 2023 prima sa rezidență artistică. Aceasta va presupune colaborarea dintre doi artiști vizuali care lucrează preponderent cu fotografia pentru realizarea uneia sau mai multor lucrări, având ca temă explorarea sexualizării femeii și a feminității în cadrul unei minorități, de la propagarea fenomenului până la trăsături comune, cutume și repercusiuni care se regăsesc în cadrul comunității.

Apelul este deschis până pe 13 februarie și presupune trimiterea unui portofoliu și a unei scurte descrieri a propunerii de proiect artistic pentru rezidență. Mai multe detalii pe cdrf.ro/rezidenta-artistica.

Lucrările rezultate în urma rezidenței vor fi expuse publicului în București. De asemenea, artiștii selectați se vor întâlni cu publicul pentru a prezenta demersul artistic și vor susține un atelier sau masterclass pe un subiect relevant în contextul proiectului, la finalul proiectului.

Centrul de Resurse în Fotografie îmbină programe educaționale cu oportunități de lucru, expunere, producție și vânzare de fotografie, având focus pe fotograf și nevoile sale, de la workflow și organizare tehnică până la expunere, promovare și sprijin în demersuri artistice.
Centrul de Resurse în Fotografie propune, de asemenea, cursuri de specializare pentru fotografi, întâlniri pentru networking și discuții despre fotografie, servicii personalizate în funcție de nevoile acestora și un demers susținut de vânzare de print, ca produs artistic.

În perioada următoare, în programul Centrului de Resurse în Fotografie se regăsesc CdRF FotoMarket, pe 11-12 februarie, la OTOTO Store, Calea Victoriei, 153, între orele 12:00-21:00. Vor fi prezenți fotografii Adi Bulboacă, Cornel Lazia, Cristina Irian, Cristian Crisbășan, PAC și Sorin Florea, ale căror lucrări vor fi expuse în cadrul evenimentului, alături de cele ale Ioanei Moldovan, Hajdu Tamás și Silviu Gheție. De asemenea, seria atelierelor CdRF continuă cu Rooftops cu Cornel Lazia pe 25 și 25 februarie și atelierul de fotografie documentară cu Ioana Moldovan, între 2 și 11 martie.

***

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.
Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro.
Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

WEBSITEFACEBOOK | INSTAGRAM

Parteneri media: Zile și Nopți, Cărturești, Adevărul Weekend, B365, Curatorial, IQAds, Propagarta, Spotmedia, Urban, Happ, Metropotam, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Munteanu Recomandă