Fundația Comunitară Brașov va avea, începând din această lună, o casă nouă. Asociația Zi de Bine alături de NOD Markerspace vor construi la Brașov un Hub comunitar unde oamenii să se poată aduna, în siguranță, #LaUnLoc. Noul spațiu, conceput sub forma unui pavilion mobil, modular și demontabil, va putea funcționa atât închis, cât și desfășurat, utilat cu gradene mobile, decorate cu plante perene, astfel încât să formeze o zonă de amfiteatru în aer liber. #LaUnLoc va putea permite desfășurarea evenimentelor organizate de către Fundația Comunitară Brașov.

Bugetul necesar pentru implementarea proiectului #LaUnLoc, este de 35.000 Euro și este asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul EON România și UniCredit Bank.

Hub-ul comunitar #LaUnLoc va fi amplasat în Cartierul Coresi, actualmente cel mai mare proiect de regenerare urbană din România, ce reunește zilnic, într-un eco-sistem integrat, peste 10.000 de oameni care lucrează sau locuiesc în această comunitate.

„Ne dorim ca LaUnLoc, noul Hub comunitar ce va fi construit în Brașov, să devină pentru oameni locul în care se pot simți ca acasă. LaUnLoc este conceput ca un spațiu extrem de versatil ce va putea fi adaptat în funcție de nevoile comunității: spațiu de întâlnire și de odihnă, spațiu pentru dezbatere publică și pentru expoziții edu-culturale, spațiu pentru activități artistice, educaționale sau terapeutice. Cel de-al 20-lea proiect lunar pe care-l susținem este despre comunitate și suntem nerăbdătoare să ne vedem #LaUnLoc”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Fundația Comunitară Brașov face parte dintr-o mișcare națională alături de alte 18 fundații comunitare din țară și are misiunea de a crea punți între nevoile și resursele locale și de a acționa ca un catalizator pentru o comunitate mai unită, mai generoasă și mai solidară.

”În cei aproape 7 ani de la înființare, Fundația Comunitară Brașov a finanțat și mentorat 206 proiecte comunitare în valoare de 2.781.774 ron, prin mobilizarea donatorilor corporate, a celor individuali și a persoanelor resursă din comunitate. Odată cu acest Hub comunitar, ne vom putea organiza evenimentele într-un spațiu interactiv, în care oamenii să se simtă confortabil și unde să își dorească să revină cu drag. Avem pe listă o mulțime de evenimente în următoarea perioadă și suntem extrem de entuziasmați că le vom putea desfășura în noua noastră casă, #LaUnLoc”, a declarat Laura Popeea, Director Executiv, Fundația Comunitară Brașov.

Mai multe detalii despre programele Fundației Comunitare Brașov, puteți găsi aici: www.fundatiacomunitarabrasov.ro.

Laboratorul de Robotică - Proiectul lunii septembrie

Laboratorul de Robotică din Valea Doftanei a fost utilat și amenajat, iar copiii s-au apucat deja de programare. Tinerii au acces la roboți interactivi și kituri robot umanoid pentru a-și putea dezvolta abilitățile în domeniu.

Laboratorul de Robotică, proiectul lunii septembrie realizat de Asociația Zi de Bine, în cadrul Liceului Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, este pregătit pentru elevii pasionați de robotică. Laboratorul a fost utilat, printre altele, cu roboți interactivi și kituri robot umanoid, pentru ca cei mici să își dezvolte abilitățile în domeniu. Andreea Kovasznai și Lorena Matei, două tinere artiste din echipa Pigmente au personalizat sala de curs prin picturi adecvate.

Liceul Tehnologic „Carol I” găzduiește aproape 400 de elevi, de la grădiniță la învățământ liceal, dintre care peste 100 participă săptămânal la clubul de programare desfășurat în cadrul liceului. Liceul din Valea Doftanei se mândrește cu o rată a abandonului școlar de 0%. Pentru ei, Asociația Zi de Bine a demarat un proiect amplu, în cadrul căruia a amenajat un Laborator de Robotică, utilat cu toate elementele necesare pentru ca elevii să descopere ce înseamnă tehnologia, ingineria, matematica și știința.

Laboratorul de robotică a fost utilat cu:
⮚ pachete LEGO® MINDSTORMS pentru a dezvolta abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică;
⮚ kituri de nivel intermediar pentru Arduino, pentru orele de științe și informatică prin care să se dezvolte abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică;
⮚ 1 imprimantă 3D;
⮚ roboți interactivi Robodog pentru inițierea în programare a elevilor din clasele primare și pentru învățarea limbii engleze;
⮚ ochelari VR Oculus pentru accesarea unor site-uri care oferă materiale educaționale din domeniul VR, AR sau 3D;
⮚ kituri robot umanoid pentru a introduce copiii în domeniul roboticii, unde pot învăța despre componentele de bază și programarea roboților.

Cei care vor să contribuie suplimentar la proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici .


***
Despre Asociația Zi de BINE
Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.
Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.
Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.