Pe 24 octombrie te invitam la o expozitiei de fotografie si proiectia filmului Blow-up, la Cinemateca Romana, sala Eforie.
Vom expune o fotografie facuta la rezolutie mare cu aparatul Nikon D810 si fotografiile cu detalii extrase din ea.
Poti participa numai la vizionarea filmului sau la expozitie si vizionare, cum vrei tu.
Haideti sa descoperim povestile marunte care care au farmec si completeaza intregul. 
 
Daca vrei sa participi la expozitia de fotografie:
Izoleaza din fotografia de aici o zona care iti place tie, prelucreaz-o cum vrei (color, alb-negru, HDR …) si trimite-o pana pe data de 17 octombrie 2014 pe adresa mihai.petre13@gmail.com pentru a fi tiparita. Fotografia ta trebuie sa aiba dimensiunea de 30x45 (45x30) cm la 200 dpi.
La finalul expozitiei fotografia o poti lua acasa.
 
Mai multe detalii... aici.

Costuri:
- 10 lei participarea la expozitie, vei primi detaliile platii dupa trimiterea fotografiei.
- 10 lei vizionarea filmului (se plateste la casieria cinematografului)
 
Vernisajul si vizionarea filmului Blow-up
Pe 24 octombrie de la ora 18 ne vedem la Cinemateca Eforie la vernisajul expozitiei si vizionarea filmului Blow-up. Vom putea admira aparatul de fotografiat Nikon F. 

Invitati speciali domnul Cristian Tudor Popescu care ne va spune cateva vorbe despre film si domnul Mihai Fulger director Cinemateca Eforie.
 
Nikon F
Nikon F a revolutionat industria fotografica pentru ca a fost primul aparat foto care, pe langa faptul ca a rezolvat problemele considerate inerente unui SLR, a oferit primul sistem complet de obiective si accesorii. In cativa ani de la lansarea lui Nikon F in 1959, erau deja disponibile obiective cu distante focale intre 6 si 600mm, vizoare diverse, ecrane de focalizare interschimbabile si toate accesoriile necesare pentru orice tip de fotografie, de la microfotografie la astrofotografie. Nikon F oferea asadar sistemul modular perfect atat pentru profesionisti, cat si pentru fotografii amatori, dublat de multimea obiectivelor, care a depasit foarte repede concurenta in ceea ce priveste numarul si diversitatea.
Constructia lui Nikon F se baza pe cea a rangefinderului Nikon SP. S-ar putea spune ca Nikon F este un Nikon SP cu pentaprisma si vizor reflex. Vizorul era insa unul unic in acel moment, fiind primul din lume care oferea acoperire de 100% a cadrului.
 
Blow-up filmul:
Filmul are la baza povestea Funigei de Julio Cortazar (In Romania a aparut la Polirom in volumul “Manuscris gasit intr-un buzunar si alte povestiii”). Filmul regizat de Michelangelo Antonioni a aparut in anul 1966 si a castigat marele premiu la Canes in 1967. In film actorul foloseste un Nikon F. Actorul principal David Hemmings a murit in Bucuresti in decembrie 2003 in varsta de 62 ani.
 
Parteneri:
- Asociatia Bucurestiul meu drag www.orasul.ro 
-  Arhiva Nationala de Filme - Cinemateca Romana, sala Eforie (Jean Georgescu) www.anf-cinemateca.ro  
- Institutul Italian de Cultura din Bucuresti http://www.iicbucarest.esteri.it/IIC_Bucarest 
- Nikon Romania www.nikonisti.ro 

Parteneri media:
www.phototeam.ro, www.modernism.ro, www.comunitatefoto.ro, www.foto-magazin.ro, www.B356.ro, www.rri.ro, www.photomagazine.ro, www.foto4all.ro, www.radioromaniacultural.ro.
 
Surse informare: 
http://www.thestyleking.com/compass/style-kings/style-movie-blow-up/ 
http://nikonbuzz.tumblr.com/page/5
http://en.wikipedia.org/wiki/Blowup
http://www.imdb.com/title/tt0060176/