Expoziția este imaginată de Asociația ESCU și va fi găzduită de centrele comerciale din țară Ploiești Shopping City (11-25 mai 2023), Shopping City Galați (28 mai-11 iunie 2023) și Brăila Mall (23 septembrie-8 octombrie 2023) zilnic, în programul de funcționare a mallurilor, între orele 10:00-22:00. Accesul este gratuit.

Evenimentul educativ pentru întreaga familie, care decodează cel mai fascinant organ uman, The Brain: Mind & Emotions”, va fi organizat anul acesta în premieră în România și propune o expoziție interactivă despre universul creierului uman, o călătorie prin lumea fascinantă a neuronilor și a sinapselor, a emoțiilor și în parcursul istoric de cercetare a acestui domeniu, care va ajuta vizitatorii de toate vârstele să descopere funcționarea interioară a minții umane.

Expoziția va încerca să răspundă unor curiozități și întrebări: de ce există creierul? De unde vine conștiința? Dar creativitatea? Ce se întâmplă când mintea este bolnavă? Pot fi create mașini inteligente care să augmenteze capacitățile creierului? De asemenea, vom explora modul în care arta, știința și filosofia au reprezentat acest organ fascinant de-a lungul istoriei și ne poartă atât în anatomia creierului, cât și în tot ceea ce generează: conștiință, gândire abstractă, limbaj, imaginație, vise și memorie.

The Brain: Mind & Emotions este o altfel de lecție din zona edutainmentului despre semnificația unuia dintre cele mai importante organe din corp, care este destinată familiilor, elevilor și tuturor acelora ce vor să înțeleagă prin joc povestea creierului uman, de la nivel molecular până la circuitele integrate. Expoziția dezvăluie modul în care acest organ atât de complex ne informează simțurile, ne creează gândurile și emoțiile și modurile incredibile în care creierul nostru evoluează de-a lungul vieții, dar analizează și tulburările acestui organ, precum și descoperirile inovatoare care au loc astăzi la centre de cercetare a creierului de renume mondial. Componenta documentară investighează și alte minți dincolo de cea umană: inteligența artificială, animală și colectivă, precum și a organismelor fără creier.

În plus, expoziția propune spre experimentare publicului aplicații multimedia, elemente de scenografie artistică, machete, butaforii, iluzii optice și inovații în robotică. Vizitatorii vor învăța într-un mod aplicat și distractiv, prin jocuri interactive și tururi ghidate organizate,  despre universul creierului uman, care sunt asemănările și deosebirile dintre creierul nostru și al altor ființe de pe Pământ, despre boli și sănătatea minții, despre istoria și evoluția reprezentării anatomice și de cercetare din Grecia Antică și până în prezent și unele dintre caracteristicile care au făcut din oameni o specie de succes, cum ar fi personalitatea, inteligența și limbajul.

Mai multe detalii puteți găsi pe website-ul nostru https://www.asociatiaescu.ro/ și pe paginile noastre de socializare https://www.facebook.com/asociatiaescu și https://www.instagram.com/asociatiaescu/.

***

Despre Asociația ESCU:

Asociaţia ESCU înseamnă Educaţie, Societate, Cultură, Umanitate. Suntem o organizaţie nonguvernamentală independentă, apolitică, nonprofit, având obiectivul principal de a îmbunătăţi nivelul cultural şi educaţional al publicului din ţară. Principala noastră direcție de activitate este dezvoltarea ofertei culturale din spațiul public românesc prin proiecte inovatoare care au ca misiune susținerea practicilor culturale benefice la nivel național. Asociația noastră operează la intersecția dintre creativitate și antreprenoriat cultural, organizând evenimente multidisciplinare, programe educaționale, cercetare experimentală și suport pentru producția proiectelor artistice, precum și programe de mentorat în diplomație și relații internaționale. În perioada 2015 - 2023, Asociația ESCU și-a dezvoltat portofoliul, în afara festivalului emblematic World Experience/Festivalul Ambasadelor (având deja 5 ediții), cu proiecte care se axează pe domenii precum diplomația culturală și publică, relații internaționale, publicitate/branding și educație culturală pe diverse tematici, respectiv Diplomatic Backstage Program, NATO Youth Academy (3 ediții), Made in RO: muzeu de publicitate și branduri românești (4 ediții la activ), Cuvinte Ilustrate: povești românești pe bandă desenată, expozițiile România la Jocurile Olimpice (2 ediții), Muzeu pop-up Generația Millennials (2 ediții), Expoziția Joc și Joacă, Istoria Frumuseții din România, precum și expoziții itinerante, axate pe edutainment pentru publicul prezent în marile centre comerciale din diferite orașe din țară.

Asociația ESCU are o activitate cu o creştere anuală organică, expusă în repetate rânduri mediatizării naţionale și internaţionale, cu un portofoliu de iniţiative culturale care au fost organizate sub egida UNESCO, European Year of Cultural Heritage și a European Congress of Local Governments, precum și a numeroase instituții culturale partenere din România. Proiectele noastre au adunat de-a lungul timpului peste 350.000 de participanți. https://asociatiaescu.ro/