Super, festivalul internațional de film și artă făcute de adolescenți, ajunge anul acesta la a 9-a ediție și, după cum ne-am obișnuit, am pregătit o serie de oportunități pentru tinerii pasionați de artă din România și Republica Moldova. Dacă ai între 14-19 ani, ești la liceu, ai o pasiune pentru film, poezie, artă vizuală, scris sau fotografie, dacă vrei să găsești oameni cu interese similare și să împărtășești cu noi arta ta, te așteptăm la ateliere și la festival. 
 
# Expoziția de artă vizuală Super9
Te poți înscrie cu orice fel de artă, în orice tehnică. Expoziția va fi curatoriată de Luca Florian și va avea loc în București, în cadrul festivalului (7 – 13 iunie). Super va suporta costurile imprimării fotografiilor și lucrărilor de artă digitală și vom încerca să facem rost de echipament în cazul lucrărilor sound/video. Dacă ne place proiectul tău, o să facem tot ce putem să poată fi expus. În cazul lucrărilor care trebuie trimise fizic, ele vor trebui expediate către București în cel mai scurt timp după anunțarea selecției. Îți vom scrie noi adresa și datele exacte pentru a le putea expedia către noi la timp. Te poți înscrie și doar cu o idee de proiect sau cu lucrări în lucru.
➡ Formularul de înscriere // Deadline: 5 mai 
 
# Atelierul de Jurnalism
Între 6 și 9 mai, are loc atelierul de jurnalism Super! La atelier, 10 adolescenți vor învăța să scrie reportaje, să facă interviuri, dar și să facă fotografii. Materialele realizate de participante și participanți vor face parte din revista Super, care va fi distribuită la festival, în iunie. Pe parcursul celor 4 zile, adolescenții se vor întâlni cu trainerii Eugen Istodor, Iaromira Popovici, Nina Mihăilă și Radu Igaszag, și vor face exerciții practice de scriere și fotografie.
Formular de înscriere // Deadline: 18 aprilie
 
# Atelierul de Poezie Super
În perioada 7-11 iunie, în București, are loc a patra ediție a atelierului de poezie, în cadrul Festivalului de artă făcută de adolescenți Super, ajuns la ediția a noua! Trainerii cu care o să te întâlnești sunt Anastasia Gavrilovici, Mircea Andrei Florea, Deniz Otay, Radu Nițescu, Iulia Militaru, Mihnea Bâlici și Teona Galgoțiu, alături de care o să experimentezi prin exerciții de scriere și o să-ți discuți textele. Pe lângă ocazia de a cunoaște alte persoane de vârsta ta care au aceeași pasiune, o să ai experiența unei lecturi publice și o poezie de-a ta o să fie publicată în Antologia Super!
Formular de înscriere // Deadline: 10 mai
 
# Call pentru Videopoeme – Film + Poezie = ?
Una dintre mizele noastre principale e să vă încurajăm pe voi, liceenii, să experimentați cu toate formele de artă, descoperind constant moduri noi de a vă exprima și de a descoperi lumea din jur. Așa că de câteva ediții, prin call-ul de videopoeme, vă invităm să vă puneți întrebarea FILM + POEZIE = ?
Videopoemele selectate vor fi proiectate în festival, în ziua dedicată poeziei, imediat după lectura participantelor și participanților la atelierul de poezie. După proiecție, regizoarele și regizorii vor putea intra în contact cu publicul printr-o sesiune de Q&A. Videopoemele vor fi selectate de poetul Andrei Dósa și poeta Teona Galgoțiu și jurizate de un/o poet/ă și un/o cineast/ă pe care îi vom anunța în curând, care vor desemna videopoemul câștigător și mențiunile (dar te încurajăm să nu dai prea mare importanță ideii de concurs, cel mai important e că poți să cunoști oameni de aceeași vârstă cu tine și cu aceleași pasiuni!).
Formular de înscriere // Deadline: 10 mai
 
# Call-ul de filme LGBTQIA+
Înscrie-ți filmul la categoria de filme LGBTQIA+ de la Super! Această categorie nouă se adresează tuturor adolescentxlor care susțin comunitatea LGBTQIA+, ca aliați sau ca membri, și vor să-și exploreze exprimarea prin film. Poți să observi realitatea din jur prin film, să-ți povestești experiența, puterile, vulnerabilitățile, intimitatea, iubirea, fricile, bucuria, reflecțiile, sinceritatea, și să le îmbraci într-o formă poetică, experimentală, documentară, sau oricum simți tu. E important să creezi arta așa cum o cunoști în interiorul tău, căutând un răspuns personal, mai degrabă decât unul universal. Un film prin care te (auto)cunoști și prin care cunoști lumea. Ne dorim să facem auzită diversitatea poveștilor queer, pentru a genera dialoguri în comunitate și pentru a sărbători comunitatea LGBTQIA+.
Formular înscriere // Deadline: 1 mai
 
 
***
Sponsor Principal: Kaufland România
Cu sprijinul: Institutul Francez, Student Consulting 
Locația festivalului: Roaba de Cultură 

ONG-uri: Accept, MozaiQ. ADFR, Asociația Vira, Mai Mult Verde, Funky Citizens , Fundația Calea Victoriei 
Parteneri: Gura Mare, B23, Cinehub Tonitza, Film Mai Aproape, ID Fest, Vira Films, Cărturești , One World Romania, Bucharest International Dance Film Festival, F-Sides Cineclub, The Institute, Poster x Poem, Glitch Shop, Ideo Ideis, Bloc Zero, Dispozitiv Books, Black Button Books, Isopatrusute, Rags and Riches, OMG Publishing, British Council, Centrul Ceh

Parteneri media: Liternet, All About Romanian Cinema, Radio România Cultural, DOR, Dissolved, Movienews, Scoala9, Moderism.ro, Perspektiva, Versus, FILM MENIU, Films in Frame (ADFR), CUTRA, filme-carti.ro, Echinox, Samizdat, AIVI Media Hub, Cinefilia.ro, Support Your Local Artists, BEST Bucharest.

Parteneri media regionali: Bitpress, Jurnal Maramureș, Ziarul Actualitatea, Cotidianul Giurgiuveanul