Fundatia „Alaturi de Voi” Romania va invita joi, 11 iunie 2009, la ora 11.00 la etajul 1 al Iulius Mall (in partea stanga a scarilor rulante), la vernisarea expozitiei - concurs “Asemanari in diversitate” realizata cu lucrari ale elevilor din trei scoli iesene: Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida” Iaşi, Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” Iaşi si Scoala Generala nr. 4 "Ionel Teodoreanu". Tema de creatie a fost identificarea “asemanarii” acolo unde te astepti mai putin, ca o demonstratie a ideii ca gasirea unor puncte comune cu cei din jur, poate sa te faca sa accepti mai usor lumea si sa intelegi mai bine ...diversitatea.

Cele mai bune lucrari, dar si implicarea institutiilor de invatamant vor fi premiate in cadrul evenimentului de la Iulius Mall, de catre un juriu din care vor face parte doi voluntari ai ADV Romania si prof. Dragos Isacila, instructor la Altelierul de pictura al ADV Romania.

Evenimentul este realizat in cadrul Campaniei “Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!” , derulata in perioada 15 aprilie – 19 decembrie 2009 de ADV Romania, in parteneriat cu Iulius Mall, Unik Shop, E.ON, Media Factory, Hotel Unirea, Directia de Asistenta Comunitara a Primariei Municipiului Iasi, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, Radio Iasi, TVR Iasi, Cotidianul Regional „Evenimentul”, Cotidianul „Buna Ziua” Iasi, Cotidianul “Flacara Iasului”, Cotidianul on-line „Iasi Plus”, Radio „Vox T”, newsiasi.ro si IQ Comunication.

„Scopul campaniei “Deschide-ti inima! Sunt la fel ca tine!” este integrarea socio-profesionala a tinerilor infectati HIV si cu alte dizabilitati, dar acesta nu se poate realiza fara acceptarea celor din jur. Tocmai de aceea, prin expozitia “Asemanari in diversitate” vrem sa invitam publicul sa priveasca cu alti ochi diferenta. Trasam bariere intre oameni din diverse motive, dar unul deosebit de important e ca ...nu ne asemanam cu cei pe care ii refuzam langa noi. Ei bine, daca mergem mai adanc cu cautarea, vom gasi asemanari surprinzatoare, care ne vor face sa acceptam mai usor lumea” – este argumentul organizarii evenimentului, oferit de doamna Angela Achitei, presedinte al ADV Romania.

Cu prilejul acestei expozitii elevii si invitatii lor vor vedea si produsele realizate de tineri cu dizabilitati angajati ai unitatii protejate Util Deco, produse comercializate prin “Charity Shop”, in Iulius Mall.

Prezenta dumneavoastra la eveniment va fi un act de implicare si va incredintam de dorinta noastra de a continua colaborarea si in cadrul altor proiecte. Detalii puteti solicita la tel. 0740513864, persoana de contact Mihaela Munteanu, coordonator PR ADV Romania.