Asociatia pentru Initiative Durabile - Alternative (AIDA) lanseaza un nou proiect in Educatia pentru Dezvoltare Durabila, proiectul „Triburile Zold”. Proiectul va fi implementat in judetul Buzau cu finantare din partea Comisiei Europene printr-o tabara de invatare in perioada 9-15 septembrie.

"Triburile Zold" este un proiect de descoperire a educatiei pentru dezvoltare durabila prin metode nonformale. Pentru 5 zile, 27 de tineri romani si etnici maghiari din Romania se vor intalni intr-o tabara de invatare unde se vor imparti in 3 triburi.

Fiecare trib va trebui sa-si creeze propriile sisteme: educational, politic, social, cultural - la alegere. Fiecare trib are propria cultura inventata de membrii tribului. Toate cele 3 triburi vor trebui sa-si construiasca adaposturi, bucatarie, spital - infrastructura. Fiecare trib are acces la o resursa cheie: un trib va avea acces la apa, unul la lemnele de foc si unul la legume si fructe - la gradina. Pe parcursul celor 5 zile triburile vor trebui sa coopereze pentru pregatirea unei mese comune, pentru organizarea a 3 evenimente culturale specifice fiecarui trib in parte (de la nunta la competitie sportiva) si pentru cucerirea de noi teritorii. Scopul proiectului este de descoperire a educatiei pentru dezvoltare durabila si de construire a unui sistem de valori care sa includa si valori ale dezvoltarii durabile.


Daca iti doresti sa faci parte din triburile noastre te rugam sa verifici criteriile disponibile pe site-ul nostru: http://www.initiativedurabile.ro/index.php unde poti sa completezi si formularul de inscriere.

Detalii administrative:
- Tabara de invatare va avea loc in judetul Buzau, in localitatea Arbanasi;

- Cazarea si masa sunt asigurate de catre AIDA, costurile de transport intrand in responsabilitatea participantilor;

- Asteptam in aceasta saptamana de invatare outdoor 27 de tineri cu varste cuprinse intre 18-30 de ani;

- 14 dintre ei vor fi etnici maghiari, 13 romani.

Vrem oameni motivati nu experimentati. Nu conteaza daca cei care se inscriu stiu ce este dezvoltarea durabila sau educatia pentru dezvoltare durabila. Vrem insa oameni motivati sa descopere asta prin metode nonformale. Vrem sa investim in tinerii ca investesc la randul lor, ca voluntari, competente si timp in organizatii nonguvernamentale - oricare ar fi ele.

Aplicatia trebuie este depusa pana la data de: 31 august 2012, orele 23.59 (admis/ respins)

Rezultatele selectiei vor fi facute publice in data de 3 septembrie, dupa ora 12.00, pe site-ul AIDA dar si printr-un mail trimis fiecarei persoane inscrise.