In perioada 25-26 iunie, in Parcul Plumbuita are loc primul eveniment de normalitate sociala, in care tineri artisti cu dizabilitati intelectuale vor expune creatiile lor alaturi de artisti consacrati si debutanti. Programul de vizitare este joi, 25 iunie intre orele 12.00-18.00 si vineri 26 iunie intre orele 10.00-18.00. Intrarea este libera.

Asociatia ALTERNATIVA 2003 organizeaza prima editie a targului ArtAbilitate, eveniment in care se vor intalni 30 de artisti cu si fara dizabilitati intelectuale. Arta va invita sa treceti peste prejudecati si criza financiara si sa va bucurati ochiul si sufletul cu creatii unicat: obiecte de decor interior, accesorii vestimentare, mic mobilier, felicitari, vase din lut, jucarii, papusi si o multime de bijuterii sunt ceea ce vor gasi cei ce vor veni la targul ArtAbilitate. Lucrate din materiale naturale (lut, hartie, fir textil, lemn, sticla) si in culorile verii si ale veseliei, creatiile expozantilor bucura ochiul si sufletul.



Doamna Floarea Calota, Ambasadorul Alternativa 2003 va deschide prima editie a targului ArtAbilitate.

Fundatia Sf. Dimitrie, Asociatia Ateliere Protejate, Asociatia din Romania de Terapie Ocupationala, Asociatie Equilibre, Liceul de Arte si Meserii Dimitrie Paciurea, Scoala Speciala nr.10, Fundatia Estuar si evident Asociatia ALTERNATIVA 2003 participa la acest eveniment si sunt in acelasi timp organizatii care practica art-terapia in relatia cu tinerii cu dizabilitati.

Foarte raspandita in domeniul medical si terapeutic, terapia prin arta este folosita cu succes in programele de recuperare psiho-sociala, in rezolvarea unui numar mare de probleme legate de dificultatile de invatare, de comportament, de traumatisme grave, de dificultati de adaptare, conflicte interioare sau interpersonale.

Tinerete, arta, creativitate, lipsa de prejudecati, vise si curajul de a le implini si multe lucruri de care va veti indragosti, iata ce inseamna ArtAbilitate.

Parteneri: Primaria Sectorului 2, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1, Garderoba de accesorii-D-na Elena Niculita (co-organizator GreenFair), CAUSTIC.
 

Persoana de contact pentru eveniment:
Marian Mihaela – Asociatia ALTERNATIVA 2003
Tel/Fax:.021/6682027, 0735533605
Email: alternativa2003romania[at]yahoo.com