Asociatia ASCENDENT deruleaza in prezent proiectul “Scolile de Duminica – centre rurale de dezvoltare a abilitatilor de viata pentru copii si tineri” finantat de Uniunea Europeana prin Programul Programul Facilitatea de Tranziție 2007/19343.03.03 – Integrarea în societate a tinerilor aparținând minorităților și grupurilor dezavantajate. Proiectul este implementat de Asociatia ASCENDENT pe o perioada de 10 luni si in cadrul lui vor fi asistati peste 250 copii si tineri impartiti in 3 categorii de varsta (copii prescolari 3-7 ani/ copii scolari 8-14/ tineri 15-20 ani). 

Proiectul este implementat in comuna 1 Decembrie – Ilfov in parteneriat cu Scoala Generala 1 Decembrie si in comuna Jilava –Ilfov in parteneriat cu Scoala generala Nr. 1 Jilava.

In cadrul celor doua „Scoli de Duminica” copiii prescolari vor invata, prin joc si prin simulare, cum sa nu se piarda in spatii publice aglomerate si sa nu se rataceasca in spatii deschise, isi vor forma abilitati de baza de autoingrijire si de evitare a accidentelor in gospodarie. 

Copiilor scolari le vor fi dezvoltate abilitati de viata sociala, de protejare a sanatatii si de autocunoastere. Tinerii cu varsta de 15-20 ani vor fi implicati in activitati de voluntariat destinate copiilor din Centrele educationale ASCENDENT, vor participa la o serie de cursuri de formare si vor dobandi o serie de abilitati antreprenoriale in cadrul Atelierului de imprimat produse personalizate al asociatiei.  In cadrul acestui proiect va fi organizata si o tabara tematica in vacanta de vara pentru 30 copii, vor fi realizate o serie de schimburi de experienta pentru echipa de proiect si va fi realizat un ghid de bune practici al „Scolilor de Duminica ASCENDENT”. 

Acest proiect este finantat de Uniunea Europeana cu 87.120 Euro la care se adauga contributia Asociatiei ASCENDENT in valoare de 17.500 Euro.

Detalii cu privire la proiect sau informatii suplimentare puteti obtine la

tel: 0723245642

email: ascendentmc@yahoo.com

Marian Constantin – coordonator proiect 

www.ascendent.org.ro 


Pentru eventuale informatii şi sesizari legate de proiectele Phare contactati cfcu.phare@mfinante.ro.