Barbatii cu varste cuprinse intre 20-40 de ani, dezavantajati din punct de vedere social si economic, care in urma unui eveniment traumatic au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre, pot beneficia de o proteza medicala in mod gratuit, prin proiectul “Tineri pe picioare”, proiect implementat de 6 ani in Romania de catre Asociatia Auci.

Cristian Dedulescu, colaborator al Asociatiei Auci, a declarat ca pot beneficia de sprijin in obtinerea acestor dispozitive medicale si barbatii care, din lipsa banilor sau a neajunsurilor de zi cu zi, au fost nevoiti sa apeleze la mila publica pentru ar avea o viata mai usoara. “Toti stim ca, in Romania, o persoana cu handicap este foarte greu acceptata in societate si mai ales de catre angajatori. Asociatia Auci, prin proiect, vrea sa ajute acesti baieti/barbati neajutorati sa poata obtine proteza sau protezele de care au mare nevoie pentru a fi independenti”, a declarat Cristian Dedulescu.

Potrivit sursei citate, proiectul sus amintit are scopul de a-i ajuta pe tinerii romani lipsiti de membre, pentru a efectua demersurile si procedurile medicale necesare in vederea obtinerii unor proteze medicale de inalta calitate estetica si functionala. “O proteza costa foarte mult pentru ca este ca o masina. Asociatia Auci ofera proteze in mod gratuit, fiabile, pentru ca beneficiarii au varste tinere, iar protezele trebuie sa dureze o viata. Proiectul <> a luat nastere in iunie 2005 si de atunci, de la un an la altul, au fost ajutati din ce in ce mai multi romani cu amputatii”, a declarat Cristian Dedulescu.

In acest proiect Asociatia Auci colaboreaza cu Facultatea de Bioinginerie Medicala Iasi, cu Fundatia Solidaritate si Speranta din Iasi, cu Asociatia Handicapatilor Fizic Satu Mare si cu Asociatia “Il giocattolo per la Romania” Parma/Anina.