Asociatia Bucurestiul meu drag pregateste cea de-a III-a editie a expozitiei "Ger in arsita verii". Aici pot fi vizualizate fotografiile de anul trecut. 

Designul expozitiei este realizat de catre Doc Comm, iar fotografiile alb negru vor aduce racoarea mult dorita, ne vor aminti de zilele geroase de iarna.

Juriul, care va alege cele mai bune fotografii, este format din:
- Ozolin Dusa
- Dan Moruzan
- Nina Mihaila

 Mirela Momanu este curatorul expozitiei.

Daca vrei sa participi, poti trimite maxim 3 fotografii in format jpg, latura mare minim 4.000 pixeli Mirelei Momanu catre adresa mirela@orasul.ro pana in data de 14 iulie. Fotografiile mai mari de 10 MB trebuie trimise prin www.wetransfer.com.

Fotografiile trebuie denumite: nume-prenume fotograf-x.jpg (x de la 1-3).


Taxa de participare, numai pentru cei care vor expune, este de 70 de lei.

Fotografiile trimise trebuie sa indeplineasca trei criterii:
- Sa fie din Bucuresti
- Sa fie cadre de iarna
- Sa fie editate alb/negru.


Detalii expozitie:

Ger in arsita verii
Initiator: Andrei Bîrsan, Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag
Curator: Mirela Momanu
Juriul: Nina Mihaila, Ozolin Dusa, Dan Moruzan
Gazda: Muzeul Municipiului Bucuresti
Tipar: Epson

Detalii pe site-ul asociatiei www.orasul.ro.

Mirela Momanu
Pasiunea pentru fotografie a fost urmarea fireasca a dorintei de exprimare artistica, in completarea pasiunii pentru pictura. Initiere in fotografie: RGB Photography (2009, Bucuresti), Scoala de Poetica Fotografica Francisc Mraz (2010, Bucuresti). Activitati in domeniul fotografiei:  participare la tabere de creatie fotografica (Dobrogea 2010, Lisabona 2010);  prezenta in cadrul expozitiilor colective sustinute de "Scoala de Poetica Fotografica" (2010, 2011);  participare la Festivalul International de Fotografie, in cadrul expozitiei colective de fotografie Photosharp “Hall of Frames” (2011, Cluj Napoca);  prezenta in cadrul expozitiilor colective sustinute de Asociatia “Bucurestiul Meu Drag” (2010, 2011);  participare in cadrul expozitiei colective de fotografie "Versus dar impreuna" (2011, Negresti Oas).

Blog personal de fotografie: www.momanu.blogspot.com. Membru co-fondator al grupului de fotografie PhotoTeam – www.phototeam.ro- (2011) si membru al asociatiei Bucurestiul meu drag (din 2009).

Nina Mihaila
Nina, fotograf profesionist, are o lunga experienta in lumea artelor. Este membra in Uniunea Artistilor Plastici si in Uniunea Cineastilor din Romania. A participat la festivaluri nationale si internationale de fotografie, animatie si film experimental. La inceputul anului 2013, a avut primele expozitii personale de fotografie: „Ceruri, ape, pamant” (Café Verona, Libraria Carturesti) si „Tango argentinian” (Ambasada Argentinei la Bucuresti). La tirgul de carte Bookfest 2013 si-a lansat albumul de fotografie “Journeys to self”.
Blog: http://ninamihaila.wordpress.com/

Ozolin Dusa
Fotograf independent, cu o experienta de 30 de ani in domeniu, initiatorul Atelierului de Fotografie (2008 - Centrul Francez Iasi) si fondatorul Asociatiei FotoIasi (2011). www.fotodusa.ro

Dan Moruzan
Fotograf amator din anul 2000, la inceput pasionat de fotografia de peisaj apoi, trecand prin peisajul urban, a ajuns la fotografia documentara, mai precis 'street photography'.
Lucreaza atat analog cat si digital si este indragostit de fotografia alb/negru. Membru fondator al grupului de fotografie PhotoTeam (2011) si membru al asociatiei Bucurestiul meu drag din anul 2009, Dan Moruzan a initiat mai multe proiecte cu impact in peisajul fotografic romanesc. Site: www.danmoruzan.ro

***
Asociatia Bucurestiul meu drag - memoria vizuala a orasului
Merita sa descoperim pentru noi toti si pentru copiii nostri farmecul locului, oamenii si traditiile care l-au construit, care i-au definit spiritul si care într-un fel sau altul interfereaza zilnic cu prezentul nostru. Prin excursii, expozitii si revista Bucurestiul meu drag promovam cunoasterea orasului, asa cum este el, cu bune si cu rele.
Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/bucurestiulmeudrag

Muzeul Municipiului Bucuresti
La sfarsitul lunii iunie 1921, Consiliul Comunal Bucuresti a aprobat propunerea primarului dr. Gh. Gheorghian de infiintare a „Muzeului Comunal Bucuresti” la initiativa istoricului Nicolae Iorga.

Muzeul de Istorie Bucuresti a fost redeschis in localul actual la 23 ianuarie 1959, in ajunul centenarului Unirii Principatelor.

Personalitati de seama ale istoriografiei si cercetarii stiintifice au onorat directia muzeului: dr. George Severeanu, arheologul Dinu V. Rosetti, prof. George Florescu, prof, univ. dr. Panait I. Panait, dr. Vasile Boroneant si actualul director dr. Ionel Ionita.

Epson
“De Asociatia “Bucurestiul meu drag” ne leaga o prietenie mai veche nascuta din dorinta de a sprijini comunitatea fotografica din Capitala si de a oferi bucurestenilor expozitii de fotografie care sa ii inspire in dragostea si respectul fata de orasul in care traiesc. Ne bucuram ca putem fi parteneri ai expozitiei “Ger in arsita verii” , ale carei fotografii vor fi tiparite in colaborare cu Dacora Print folosind imprimanta de mari dimensiuni Epson SureColor SC-S30610.”

Creator al celor mai cunoscute şi apreciate imprimante destinate pasionaţilor de fotografie şi fotografilor profesionişti, brandul Epson oferă acestora acces la cele mai recente tehnologii de procesare a fotografiilor digitale, mai simplu, propria „cameră obscură” pentru prelucrarea şi imprimarea imaginilor în formate variate, de la 10x15 cm până la 64 inch. Imprimantele foto Epson care folosesc cerneala UltraChrome™ au o rezoluţie de listare de până la 5760 x 1440 dpi optimizată pe medii de tipărire adecvate, rezultând imagini clare în culori naturale şi gradaţii fine, păstrând un echilibru perfect al nuanţelor de gri.

Prezent, la nivelul tarilor europene, in toate demersurile artistice majore care valorizeaza imaginea, brandul Epson se asociaza armonios atat cu lucrarile originale ale artistilor contemporani, cat si cu reproducerile artistice de cel mai inalt nivel. Partener in expozitii ale unor muzee celebre precum Luvrul sau New Monaco, ori promotor al talentului artistic de secol XXI prin programe ca Digigraphie® (www.digigraphie.com), Epson se plaseaza in categoria „uneltelor” de expresie cele mai fidele intentiilor artistului de oriunde.

Contact:
Andrei Bîrsan
Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag
0743.076.255