O serie de intalniri organizate de Asociatia Bucurestiul meu drag si Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti - Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane CSAU pentru descoperirea Bucurestiului si a bucurestenilor

Cand: vineri, 09 decembrie 2011, orele 18:30.

Unde: Universitatea de Arhitectura “Ion Mincu”, din Bucuresti, str. Academiei, nr. 18-20, Amfiteatru.

Intrarea este libera.

Invitatii primei editii sunt:
Silvia Colfescu, Director Editura Vremea, are un vast portofoliu de istorii privind locurile si monumentele arhitecturale din Bucuresti. Articolele sale se regasesc pe: http://silviacolfescu.blogspot.com/

Radu Oltean este absolvent al Academiei de Arta Bucuresti.  De asemenea pasionat de istorie, puteti citi pe blogul sau articole bine documentate privind istoriografia Bucurestiului.  

Cristian Radu, cunoscut ca Raiden printre internauti, face parte din grupul "Rezistenta Urbana". In online, scrie pe http://www.rezistenta.net/ , un “blog de atitudine” unde se implica in redescoperirea Bucurestiului, prin publicarea de articole dedicate in special tinerilor. Rezistenta Urbana se mai remarca si prin abordarea unor probleme cotidiene intr-o maniera amuzanta, uneori controversata.
 
***
Asociatia "Bucurestiul meu drag" www.orasul.ro a fost infiintata in anul 2007 propunandu-si ca, prin intermediul fotografiei, sa cultive cunoasterea Bucurestiului si sa contribuie la descoperirea farmecului locurilor, a oamenilor si a traditiilor care l-au construit, care i-au definit spiritul si care interfereaza zilnic cu prezentul nostru.

Pe parcursul anilor, asociatia a organizat excursii foto pentru pasionatii de fotografie, publicand pe pagina web www.orasul.ro peste 96.000 de fotografii realizate in aceste deplasari. 

Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu - Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane - CSAU - Director centru: prof. dr. arh. Nicolae Lascu, Secretar stiintific: arh. Marica Solomon

Centrul de Studii Arhitecturale si Urbane CSAU, un cadru adecvat studiului modului de constituire si de transformare a teritoriilor - urbane si extraurbane, în raport cu evolutiile istorice, pe baza analizelor morfologice, tipologice si arhitecturale, în raport cu modul de utilizare si cu evolutiile culturale.

 

Va asteptam cu drag!
Andrei Bîrsan
Presedinte Asociatia Bucurestiul meu drag
0743.076.255
www.orasul.ro