•         La Valcele, Judetul Covasna, Asociatia Charity Works si Fundatia Vodafone deschid Centrul de Asistenta si Tratament al Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania.
•         Peste 100 de angajati Vodafone au participat ca voluntari la renovarea Centrului de Asistenta si Tratament de la Valcele, Covasna in decursul acestui an

Fundatia Vodafone Romania doneaza 34.000 Euro pentru renovarea Centrului

Miercuri, 2 noiembrie 2011, la Valcele, judetul Covasna, la 25 de km de Brasov, Asociatia Charity Works si Fundatia Vodafone Romania au inaugurat Centrul de Asistenta si Tratament al Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania. 

Cei 1000 de membri ai Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania au de acum conditii decente de cazare si asistenta, grupuri sanitare adaptate nevoilor lor precum si alte echipamente necesare pentru pacientii cu distrofie musculara.

De asemenea, Centrul de Asistenta si Tratament de la Valcele dispune de conditiile necesare pentru ca persoanele afectate de aceasta boala sa beneficieze de conditii decente de recuperare: masaj, fizioterapie si kinetoterapie. Centrul va sluji drept loc de cazare pentru parintii si personalul ajutator care ii insoteste pe bolnavi pe perioada recuperarii, va gazduii  un club social pentru pacienti si pentru membrii asociatiei, un loc in care copiii care sufera de aceasta boala sa poata sa aiba acces la jocuri educationale, la o mini-biblioteca, iar tinerii si adultii la cursuri de formare profesionala si reintegrare in societate.

Durata renovarii Centrului a fost 5 luni, perioada in care peste 100 de angajati Vodafone au participat ca voluntari la renovarea Centrului. Timp de 7 zile, intre 13 mai si 17 iunie si intre 22 si 23 septembrie, ajutati de specialisti in constructii, voluntarii Vodafone au deschis proiectul de la Valcele prin desfacerea pardoselilor (lemn, gresie etc.) si a umpluturii de sub pardoseli, demontarea usilor din lemn, desfacerea tencuielii afectata de igrasie, refacerea umpluturii de sub pardoseli, iar ulterior, au ajutat la curatenia generala.


Centrul de Asistenta si Tratament al Asociatiei Distroficilor Muscular din Romania are acum o suprafata utila de 225 mp, avand incepand de miercuri, 2 noiembrie,  o capacitate de 12 paturi, 2 dormitoare, 3 grupuri sanitare, 1 birou, 1 bucatarie, 1 sala de lectura si atelier de creatie.

Despre Asociatia Charity Works
Asociatia Charity Works, sub sloganul „Remakable Projects for Remarkable People”, construieste parteneriate  sustenabile intre donatori si organizatii non-guvernamentale din Romania. Charity Works este o organizatie non-guvernamentala care lucreaza in parteneriat cu alte ONG pentru dezvoltarea de strategii organizationale si de atragere de fonduri de la donatori din Romania, UE si USA. 

Despre Fundatia Vodafone Romania
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu 12 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 8,5 milioane de Euro, in sute de programe sociale.

Despre Asociatia Distroficilor Muscular din Romania (ADMR)
ADMR este asociatie nationala de persoane cu handicap neuromuscular care numara in randurile sale peste 1000 de membri afectati.
ADMR organizeaza, in colaborare cu asociatii similare din strainatate, indeosebi in timpul verii, programe pentru copii, tineri, adulti. Acestea constau in terapii ocupationale, programe educationale, exercitii de recuperare,  etc.

Persoana de contact:
Andreea Koster
Email: andreea.koster@charityworks.ro / Mobil:  0724 54 19 45