Daca ai peste 55 de ani si locuiesti in Brasov, Asociatia Colors te invita din aceasta saptamana sa iei parte la Plimbari in cartier, proiect de miscare finantat de catre Raiffeisen Bank.

Unicul proiect de miscare destinat seniorilor din Brasov prinde viata din aceasta saptamana cu ajutorul voluntarilor Colors, care au reusit sa atraga o finantare pentru ideea lor de proiect, plecand de la premisa ca in oras nu exista programe similare, nici grupuri de suport, iar majoritatea varstnicilor au probleme de mobilizare, autonomie redusa si o multitudine de probleme de sanatate, ca urmare a lipsei de miscare si atitudinii negative fata de aceasta.

In cadrul proiectului voluntarii vor mobiliza 100 de seniori din Brasov in activitati saptamanale de mers pe jos in mod organizat (plimbari in cartier) si vor promova miscarea la varsta a III-a, dezvoltand o comunitate locala activa si sanatoasa. Dupa inscriere, seniorii vor primi un card de auto-monitorizare pentru 20 de saptamani, pe care vor bifa de fiecare data cand ies la plimbare, sub indrumarea voluntarului Colors. Cei care finalizeaza cu succes programul, vor merge gratuit in excursie la Bran sau Sinaia. Tot pe parcursul proiectului, seniorii vor avea ocazia sa participe la sesiuni lunare interactive de jocuri si creativitate, precum si la drumetii in jurul Brasovului.

Primele grupe de plimbari vor incepe din aceasta luna in cartierele Centrul vechi, Centrul Civic, Astra (2 grupe) și Tractorul. Pentru inscriere, va rugam sa ne contactati pe telefon 0745-052151 sau intrati pe site www.plinideidei.ro si  www.facebook.com/asociatiacolors.

Plimbari in cartier face parte din programul Zona de miscare, destinat seniorilor, care mai cuprinde ateliere lunare de creativitate pentru seniori (urmatoarele ateliere au loc in 8 si 9 decembrie, la Casa Baiulescu) si gimnastica de intretinere pentru seniori (se desfasoara in fiecare marti, de la ora 18.30, la sala de sport a Sc. Gen. 13).

Asociatia Colors, infiintata in 2008, are ca misiune dezvoltarea indivizilor si a comunitatilor din care fac parte pentru a face fata provocarilor vietii actuale, implementand proiecte educationale si de voluntariat pentru timpul liber si vacante, destinate copiilor, tinerilor si varstnicilor din Brasov si Sibiu. Mai multe gasiti pe www.plinideidei.ro.