In perioada 20-27 august 2012, la Rasnov, se desfasoara Atelierele Curtii Comediantilor, un proiect ajuns la a XIII-a editie si organizat de Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti, alaturi de Societatea Cultural Artistica de Tineret "Concret" si Primaria Rasnov.

Cu toate ca am dorit ca acest an sa fie un an cu o derulare internationala, din pacate va fi o editie restransa cauzata de o serie de maruntisuri birocratice tipic romanesti, ce a dus la reducerea unor resurse financiare, dar si umane. Totusi, datorita Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, cu sprijinul Primariei Rasnov si a Fundatiei pentru Tineret a Municipiului Bucuresti, editia din acest an, a XIII-a, a Atelierelor Curtii Comediantilor, se desfasoara intre 20 si 27 august 2012 la Rasnov.

Participa Truverii, Compania de Arta Studio 24, MarionArt, studenti bucuresteni carora se li vor alatura tineri si copii rasnoveni ce fac parte din Comediantii de Rosenau (Micii comedianti si Ordinul Comediantilor).

Curtea Comediantilor mai cuprinde etape de Peregrinatio (la Sighisoara si Suceava- derulata deja pe 17,18,19 august) si o etapa de Stagiune in septembrie cu lansarea noului CD - Peregrinatio - al grupului TRUVERII, concert si expunere privind cei 20 de ani de miscare artistica medievala inceputa cu ocazia Primului Festival Medieval din Romania (Sighisoara 1992).

Pana sambata participantii lucreaza in ateliere artistice inchise: ateliere de Dans Medieval si Renascentist, Ateliere de jonglerie, Ateliere de Teatru de papusi, Ateliere de commedia dell’arte, ateliere de muzica si scenografie.

Aspecte din editiile anterioare pot fi vizionate intr-o expozitie de fotografie in holul Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti ( situata in calea Plevnei 61) si pe blogul http://curteacomediantilor.blogspot.com/.

Sambata 25 august in Cetatea Rasnov se va desfasura Stagiunea Comediantilor cand participantii vor prezenta spectacole de papusi, farse si jocuri medievale, commedia dell’arte, dansuri medievale si traditionale, jonglerii cu poiuri, muzica medievala, renascentista si traditionala.