In perioada 14-16 septembrie 2012, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara, va avea loc cea de-a saptea editie a Festivalului Plai. Primele nume confirmate in line-up-ul festivalului din acest an sunt Patrice & The Supowers , Aziza Mustafa Zadeh, Fatoumata Diawara si Subcarpati.

Realizat 100% de voluntari, Plai aduce din toate colturile lumii cei mai importanti artisti de world music si ofera, alaturi de cele peste 45 de ambasade, centre culturale si ONG-uri, de mestesugari si artisti plastici, trei zile cu sute de activitati.

Patrice, artistul care a castigat milioane de fani in toata lumea cu un sound personal si texte pline de profunzime, va concerta in prima seara a Festivalului Plai din Timisoara, fiind headliner-ul zilei de vineri, 14 septembrie. Patrice este un artist care nu poate fi catalogat sub un singur stil sau gen muzical. Influentat de muzica reggae, funk, soul, rock si folk englezesc, piesele sale se remarca printr-o fuziune de stiluri si diversitate primita cu entuziasm de public. La varsta de 12 ani incepe sa scrie versuri si sa compuna piese, principalele surse de inspiratie fiind Jimmy Hendrix si Bob Marley, de atunci a lansat 6 albume de studio si a cucerit milioane de fanii in toata lumea.

Anul acesta Plai ii va avea ca rezidenti pe membrii trupei Subcarpati. Acestia ii vor incanta pe cei prezenti cu cate un concert in fiecare zi de festival, stilul lor unic ce combina folclorul cu dubstep-ul, triphop-ul sau hip hop-ul.

De 6 ani incoace, mijlocul lui septembrie aduce trei zile dedicate muzicii, artei si multiculturalitatii. Fie ca vorbim de muzica din toate colturile lumii, de cai diferite de exprimare sau pur si simplu de diversitate etnica, Plai inseamna varietate. Considerat cel mai mare festival de “world music” din Europa, Plai a fost castigator al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 si al premiului I al Galei Societatii Civile 2009 la sectiunea Arta si Cultura.

Festivalul PLAI 2012 este organizat de Asociatia Culturala  Sunet Ambianta Timisoara si Casa de Cultura a Municipiului Timisoara, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman si Consiliul Judetean Timis.

Proiect cultural co‐finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Investesc in dezvoltarea PLAI: Cabinetul Mercescu, Continental, Draxlmaier si Kathrein.

Sponsori: Aquatim, Ciuc Premium, Full Print Banat, IHM Total Consult si Quark Motors.

Pentru mai multe informatii despre eveniment, va rugam vizitati site‐ul nostru: www.plai.ro.