Asociatia Enjoy Your Future in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 organizeaza cea de a doua editie a campaniei “Carti pentru copii” 2009, destinata copiilor din centrele de plasament si de zi din sectorul 6.

Atunci cand nu ai parintii alaturi sa te ghideze in viata, o carte iti deschide o mie de alte posibilitati pentru a-ti satisface curiozitatile. E simplu sa ajuti si sa donezi o parte din cartile ce te-au inspirat candva pentru ca si cei mici si singuri sa aiba dreptul sa viseze si sa cunoasca.

Obiectivul campaniei este de crea biblioteci pentru copiii din aceste centre.”Ne propunem sa oferim acestor copii mijloacele necesare pentru a echilibra sansele cu care s-au nascut, sa ii incurajam sa isi dezvolte caracterul si imaginatia. Mai mult, prin activitatile saptamanale educative si creative pe care am inceput deja sa le desfasuram cu ei, ne vom asigura ca vor citi si vor intelege pildele si minunatiile pe care ni le ofera cartile.” - Catalina Melinte, voluntar si co-organizator.

Campania se va desfasura pe doua planuri: colecta publica si donatii din partea librariilor si editurilor interesate sa se implice.

Colectarea cartilor a avut loc la cele doua corturi amplasate in fata Parcului Cismigiu (intrarea Schitu Magureanu) pe 12 si 13 septembrie intre orele 10.00-20.00.

„Imi place sa cred ca prin cartea donata de mine, azi, voi inspira un copil sa creada in el si in dorintele lui, incepand de maine. Gesturile simple au cel mai mare impact, iar campania cred ca s-a nascut din dorinta de a fi cu adevarat de folos unor copii care trebuie sa decida pentru ei insisi cu fiecare clipa. Pentru asta trebuie sa fii inspirat si cartea ii ajuta." - Eliza Marin, voluntar si co-organizator.

Prima campanie „Carti pentru copii” a avut loc in luna martie 2005 si a cuprins o actiune de colecta publica precum si donatii de la librarii si edituri, spre bucuria copiilor din Centrele de zi si de plasament din sectorul 4 al Capitalei. Astfel, am dotat fiecare dintre aceste centre cu biblioteci de pana la 1000 de carti, pentru copii de toate varstele de la 3 la 18 ani.

Initiativa apartine Asociatiei Enjoy Your Future, ce aduna laolalta tineri care lucreaza in sectoare ca cercetare de piata, marketing, publicitate, IT sau turism. Incepand cu inceputul lunii iunie, ne intalnim cu grupuri de copii din familii sarace si din centre de plasament, cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani, in fiecare saptamana, pentru a ne juca si a invata impreuna cu ei.

Persoane de contact:
Catalina Melinte, 0728.07.25.07, catalina@enjoyyourfuture.org si
Eliza Marin, 0734536465, eliza@enjoyyourfuture.org.

Website Enjoy Your Future: www.enjoyyourfuture.org.