Asociatia JRS Romania, in calitate de solicitant, si organizatia Salvati Copiii Romania, ca partener, vor gestiona implementarea la noi in tara a proiectului „Servicii de asistenta integrata pentru asigurarea protectiei si incluziunii sociale a refugiatilor”.

Uniunea Europeana prin Programul General “Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii”, gestionat in Romania de Ministerul Administratiei si Internelor, Directia Generala Afaceri Europene si Relatii Internationale ca Autoritate Responsabila si prin Inspectoratul General pentru Imigrari, ca Autoritate Delegata, a declarat eligibil proiectul „Servicii de asistenta integrata pentru asigurarea protectiei si incluziunii sociale a refugiatilor”.

Obiectivul principal al proiectului vizeaza oferirea de servicii de asistenta integrata pentru asigurarea protectiei si incluziunii sociale a persoanelor cu o forma de protectie conform Programului anual 2011, Fondul European pentru Refugiati, numar de referinta: ERF/11.01-02.01, Actiunea 2 - Asistenta pentru integrarea sociala a beneficiarilor unei forme de protectie in Romania.

Urmatoarele obiective specifice sunt avute in vedere:

· facilitare accesului pe piata muncii precum si acordarea de servicii de asistenta sociala complementare;

· imbunatatirea cunostintelor de limba si cultura romana;

· crearea de oportunitati in vederea obtinerii permisului de sedere permanenta si/sau a cetateniei romane;

· reliefarea situatiei mecanismelor de integrare prin intermediul unei analize calitative in principal;

· imbunatatirea calitatii mecanismelor de integrare sociala prin observarea unor practici existente si dezvoltarea/imbunatatirea acestora si a legislatiei pe parcursul proiectului.

Beneficiarii proiectului vor fi persoanele care au dobandit o forma de protectie in Romania, adulti si minori, care au nevoie si solicita sprijinul in vederea integrarii in societatea romaneasca.

Proiectul, pe durata a 12 luni, va fi implementat de catre Asociatia JRS Romania in calitate de solicitant, in parteneriat cu Oganizatia Salvati Copiii in localitatile Bucuresti, Galati, Radauti, Timisoara, Giurgiu si Somcuta Mare.