In perioada 8-14 Octombrie 2009 Asociatia Kogayon, in parteneriat cu Administratia Parcului National Buila-Vanturarita organizeaza in Costesti seminarul "European Youth Ranger", in cadrul programului “European Youth Ranger”.

Seminarul reuneste 35 de tineri din 6 tari (Italia, Polonia, Letonia, Lituania, Turcia si Romania) si urmareste instruirea si implicarea acestora in problematica managementului ariilor naturale protejate. Se urmaresc atingerea tematicilor: conceptul de arie naturala protejata, solutii de promovare eficienta a ecoturismului in zone cu patrimoniu natural.

Pe parcursul celor 7 zile tinerii vor lua de asemenea contact cu obiectivele culturale si naturale din zona Parcului National Buila-Vanturarita si a Depresiunii Horezu. Pe langa discutarea problematicilor propuse, tinerii vor parcurge trasee din parcul national si din imprejurimi, avand ca exercitiu conceperea unor materiale de promovare a zonei.

In urma experientelor traite si a informatiilor acumulate, la sfarsitul proiectului tinerii vor realiza modele de promovare a zonei si materiale promotionale necesare acesteia, rezultate ce urmeaza a fi utilizate in imbunatatirea procesului de promovare a Parcului National Buila-Vanturarita si a zonei invecinate, beneficiind de data aceasta de o sursa de inspiratie cu o intensa caracteristica interculturala.

Proiectul realizat de Asociatia Kogayon in parteneriat cu Administratia Parcului National Buila-Vanturarita face parte din programul european “Youth in Action”, finantat de catre Comisia Uniunii Europene si implementat in Romania de catre Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.