Pentru prima data in Romania, Asociatia Little People implementeaza un program de interventie bazat pe tehnici ale terapiei prin joc cu tematica medicala, in sectiile de onco-pediatrie din Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi unde isi desfasoara zilnic activitatea.
 


Programul de interventie „Nu mi-e frica!” a creat la nivel national o platforma de suport a pacientilor, care ofera posibilitatea copiilor sa se joace cu materiale sanitare, sa invete intr-un mod neintruziv despre procedurile medicale, sa ii familiarizeze cu spitalizarea, personalul medical si alte aspecte legate de boala. Jocurile cu tematica medicala ii ajuta pe copii sa-si exprime temerile si sa verbalizeze toate intrebarile care apar firesc in urma unui astfel de diagnostic. O tehnica deosebit de inovativa a acestui proiect este arta expresiva cu ajutorul materialelor sanitare, care imputerniceste copiii sa utilizeze materiale medicale de care le este teama, intr-un cadru informal, prin arta.
 
 
Programul „Nu mi-e frica!” are in centrul sau pe Leul cel Curajos, alaturi de care, fiecare zi in spital este o noua aventura si un pas spre victorie! Impreuna cu Leul simpatic, copiii si tinerii internati pe sectiile de onco-pediatrie au fost in expeditie si au construit Harta Sectiei unde sunt spitalizati, au fost “mici chirurgi” in descoperirea corpului uman, s-au familiarizat cu anumite materiale sanitare si instrumente medicale, folosindu-le in arta si in jocul de rol, au construit mulaje ale corpului uman in marime naturala, au invatat ca stilul de viata sanatos poate sa fie distractiv, au descoperit cum functioneaza leucocita Leti cand sunt bolnaviori si multe alte activitati interesante. Ca si intr-o adevarata Scoala a Curajului, copiii si tinerii participanti la aceste activitati, primesc o stampila “Nu mi-e frica” in Catalogul Leului si o insigna pe care sa o poarte cu demnitate in fata luptei pe care o desfasoara zi de zi!
 
 
Proiectul “Nu mi-e frica!” a fost sprijinit de Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania prin Programul pentru Sanatatea Copiilor, care a oferit suport financiar in achizitionarea materialelor creative, instruirii celor 75 de studenti voluntari ai Asociatiei Little People si implementarii proiectului. Activitatile “Nu mi-e frica!” continua in fiecare zi cu multe surprize, devenind parte din Programul zilnic de suport al pacientilor pe care Asociatia Little People il desfasoara in tara.
 
 
Totodata, Asociatia Little People, incepand cu luna octombrie a demarat Campania Contra Cancer cu scopul de a strange fonduri pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer, beneficiarii programelor zilnice de asistenta psiho-sociala si a programului „Nu mi- frica!”. Campania Contra Cancer promoveaza numarul de SMS 858 prin care cetatenii din fiecare colt al Romaniei pot dona 2 euro pentru a sprijini cauza copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer. Personalitati ca Excelenta Sa Ambasadorul Marii Britanii, Loredana Groza au sustinut Campania Contra Cancer si numarul de SMS 858. Multumim publicului larg pentru sustinerea oferita pana acum. Speram ca vestea mesajului 858 sa fie transmisa cat mai departe. Numarul de SMS 858 este valabil pana pe data de 3 noiembrie 2011.
 
 


Va invitam sa vizualizati fotografii de la activitatile din cadrul programului pe pagina de Facebook a Asociatiei: http://www.facebook.com/pages/Asociatia-Little-People-Romania/135087612034

Contact:
Katie Rizvi
Vice-presedinte
Asociatia Little People Romania
0745 821 573
katie@thelittle-people.org