Asociatia Little People Romania alaturi de Clubul Temerarii, clubul adolescentilor romani care au invins cancerul lanseaza Campania Contra Cancer!

Campania Contra Cancer va fi prezentata si introdusa publicului larg sub forma unor evenimente si actiuni remarcabile la nivel national care vor promova supravietuirea si lupta impotriva cancerului la copil.

Printre evenimentele propuse de organizatori amintim Maratonul Campaniei Contra Cancer, campanii de constientizare si strangere de fonduri in cele 4 orase unde se afla principalele centre oncopediatrice, interviuri de promovare a campaniei si mesaje cheie de incurajare oferite de membrii Temerarii, evenimente si competitii, conferinte de presa. Promovare prin intermediul suporturilor vizuale amplasate in locatii publice foarte frecventate ca stadioane, mall-uri, farmacii si a campaniei virale „Povestea Continua” centrata pe experienta reala a unei adolescente care a invins cancerul acum 15 ani si care, ajunsa adult, promoveaza supravietuirea si victoria impotriva cancerului in fata publicului larg, in special pacientilor actuali.

Primul eveniment al Campaniei Contra Cancer se va desfasura in data de 2 octombrie, Ziua LiveSTRONG, zi mondiala de actiune si celebrare a supravietuirii.

Iulian Novac si Marian Gabriel, alergatori profesionisti inspirati de semnificatia si amploarea la nivel mondial a zilei LiveSTRONG, in parteneriat cu Asociatia Little People si Fundatia Lance Armstrong din Statele Unite ale Americii, vor da startul cursei de 700 de kilometri cumulat, care va fi parcursa in 7 zile, din Sfantul Gheorghe pana la Bucuresti. Traseul de alergare va uni in forma literei C (contra cancer) urmatoarele localitati: Sf. Gheorghe, Brasov, Rucar, Vulturesti, Goranesti, Fusea din Deal, Buftea si Bucuresti.

Ultimii 42 de kilometri ai impresionantei curse vor fi alergati in cadrul Bucharest City Marathon, pe data de 9 octombrie, in compania membrilor Clubului Temerarii, a sustinatorilor si angajatilor din diferite companii care doresc sa sprijine lupta impotriva cancerului. Maratonul Campaniei Contra Cancer are ca scop strangerea de fonduri pentru sustinerea Programului de Asistenta a Pacientilor initiat de Asociatia Little People Romania pentru copiii si adolescentii bolnavi de cancer din Romania.

Pe agenda evenimentului putem confirma sustinerea urmatoarelor conferinte de presa:
•    Sfantul Gheorghe, duminica, 2 octombrie 2011, ora 09:00, in incinta Hotelului Park (str. Gabor Aron nr. 12-14).
•    Brasov, luni, 3 octombrie 2011, ora 10:00, in incinta Primariei Municipiului Brasov (Bd. Eroilor nr. 8)

Intentionam sa stabilim o intalnire cu Presedintele sau Prim Ministrul Romaniei, in data de 8 octombrie, prin care dorim sa va inmanam personal o scrisoare oficiala din partea miscarii globale LiveSTRONG, alaturi de simbolul luptei impotriva cancerului la copil, bratara galbena cu inscriptia “Temerarii stiu ca se poate – Poti Si Tu!” si de steagul Romaniei care va fi semnat pe intregul traseu al cursei de invingatori in lupta cu cancerul, sustinatori si personalitati publice!


Invitam reprezentantii presei sa sustina seria de evenimente pe care o pregatim! Doar impreuna putem invinge cancerul! Noutati despre desfasurarea zilnica a evenimentelor vor fi postate pe adresa de Facebook a asociatiei:
http://www.facebook.com/pages/Asociatia-Little-People-Romania/135087612034

Cu deosebita stima,
Katie Rizvi
Vice-presedinte
Asociatia Little People Romania
katie@thelittle-people.org
0745821573
www.thelittlepeople.ro