Laboratorul Gender Image este un concurs de fotografie si caricatura, organizat de catre Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen, cu scopul de a raspunde la intrebari precum "Ce s-a schimbat in imaginea femeilor si a barbatilor de azi?" sau "Cum ne influenteaza imaginile promovate in media?".

GENUL/GENDER tine de atributele si activitatile pe care o societate le considera adecvate pentru femei, respectiv barbati.  De aceea, Laboratorul de gen sunteÅ£i chiar voi.

Prin acest concurs, Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen – A.L.E.G. va provoaca sa experimentati raspunsuri creative si originale la intrebarile de mai sus.  Ce intelegeti voi prin feminin si masculin?

Prima etapa a concursului, care a constat in trimiterea fotografiilor infatisand caricaturile realizate de cei interesati pe adresa aleg_romania@yahoo.com s-a incheiat la data de  15.09.2012. Lucrarile castigatoare vor fi premiate si expuse in cadrul Festivalului Egalitatii de Gen si  BookFest 2012, intre 21 si 23 septembrie.

 
***
Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen (ALEG) este o asociatie infiintata in 2004 pentru promovarea egalitatii de gen si eliminarea tuturor formelor de violenta si discriminare intre barbati si femei. Suntem punct focal al retelei europene Women Against Violence Europe (WAVE), membri ai organizatiei internationale AWID, iar pe plan national membri ai Coalitiei Nationale Impotriva Violentei.

 

Sursa: www.actionamresponsabil.ro