Te invitam sa fi creativ si sa descoperi frumusetea hartiei reciclate intr-un atelier organizat de Asociatia React joi, 6 septembrie 2012, la ora 17.30, in str. G-ral David Praporgescu, nr. 18, sector 2, Bucuresti, intitulat "Da viata hartiei tale!".

Fie ca vorbim de tablouri, piese de mobilier sau obiecte decorative, artistii si designerii ne demonstreaza ca viata unei coli de hartie nu se termina odata ce am citit un ziar sau am despachetat un cadou.

Atelierul demonstrativ “Da viata hartiei tale” isi propune promovarea conceptului de colectare selectiva a maculaturii si utilizarii obiectelor realizate din hartie reciclata. In cadrul evenimentului, participantii vor fi informati cu privire la impactul pe care il pot avea asupra mediului adoptand un comportament responsabil si vor fi invatati care este procesul de reciclare manuala a hartiei. Sub indrumarea specialistilor React acestia vor invata sa creeze obiecte decorative din ziare vechi, maculatura si din hartie reciclata manual.

Proiectul „Dezvoltarea economiei sociale prin infiintarea si dezvoltarea de intreprinderi sociale”, din care face parte acest atelier, este  cofinantat din Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si are ca obiectiv dezvoltarea si promovarea economiei sociale prin infiintarea a 6 intreprinderi sociale in cadrul carora vor fi angajate 150 de persoane vulnerabile social.

Intreprinderile sociale vor derula activitati in domeniul reciclarii si al prelucrarii hartiei reciclate (patru dintre intreprinderi), dar si call center si reciclare mase plastice.