Pe 24 martie 2013, ora 12:00, Asociatia Romana a Bolnavilor de Tuberculoza in colaborare cu Universitur  iese pe biciclete in Parcul Izvor din Bucuresti, dand astfel startul campaniei de informare „TB C?”.
 
Biciclistii se vor plimba prin parcul Izvor din Bucuresti, purtand tricouri „TB C?” si masti medicale, vor oferi informatii legate de tuberculoza, indemnand la solidaritate si implicare, incurajand un stil de viata sanatos si vorbind despre implicatiile la nivel social al acestei afectiuni respiratorii contagioase.

Sub deviza lansata de Organizatia Mondiala a Sanatatii “Stop TB in my lifetime” si sloganul ARB-TB „Living together, breathing together”, „TB C?” (Tuberculoza – Ce e?)este o campanie de informare cu privire la tuberculoza: ce este, cum se transmite, cum se trateaza, ce putem face sa prevenim imbolnavirea?

Incepand cu ora 16:00, in amfiteatul  Facultatii de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti vor avea loc discutii impreuna cu studenti, profesori, cadre medicale. Se va lansa, cu aceasta ocazie,  concursul  de creatie fotografica si film, inspirat de tema „Traim impreuna, respiram impreuna”.

In cadrul activitatii de la Universitatea din Bucuresti se va prezenta si o retrospectiva a ARB-TB (istoricul tuberculozei, personalitati afectate in decursul istoriei, precum si o pledoarie la actualitate (reliefand contextul actual de diagnostic si tratament, activitati de informare catre publicul larg si pacienti).
 
Impreuna cu participantii turului ciclist, care isi vor expune impresiile din timpul traseului, vom asista la o discutie libera intre invitati si public, inregistrari video si videoconferinte cu invitati speciali din tara si strainatate, care activeaza in domeniul STOP-TB.
La finalul intalnirii vor fi prezentate testimoniale „live” sau inregistrate ale unor fosti pacienti de tuberculoza.

Prin aceste actiuni, ARB-TB  se adreseaza populatiei largi dar in special tinerilor, tinand cont de incidenta maxima a bolii la persoane active, supuse stresului cotidian, cu o alimentatie necorespunzatoare, care sunt permanent expuse noxelor si poluarii.

Campania „TB C?” este o campanie de informare a Asociatiei Romane a Bolnavilor de Tuberculoza, realizata in colaborare cu Universitur si sustinuta de biciclop si Carusel.

Asociatia Romana a Bolnavilor de Tuberculoza este o organizatie non-profit, non-guvernamentala, apolitica si umanitara, infiintata in anul 2007, care isi propune sa amelioreze calitatea vietii persoanelor afectate de tuberculoza, venind atat in sprijinul pacientilor, cat si al personalului medical.
Activitatile ARB-TB cuprind participari la dezbateri, forumuri si congrese nationale si internationale, interventii radiofonice si televizate, colaborari in eloborarea de ghiduri si programe de monitorizare a pacientilor si campanii de informare.



Pentru detalii suplimentare:
Dr. Marius Dumitru, Presedinte, Asociatia Romana a Bolnavilor de Tuberculoza (ARB TB)
Tel: 0731.333.220
Mail: contact@arb-tb.ro