Asociatia Romana Anti-Sida (ARAS) va desfasura la Festivalul Peninsula o campanie de promovare a folosirii prezervativului si a testarii HIV. Festivalul Peninsula se desfasora in perioada 23-26 august la Targu Mures.

Voluntarii ARAS asteapta tinerii la cort in fiecare zi a Festivalului, intre orele 15:00 - 19:00 cu informatii despre HIV, raspunsuri, in romana si in maghiara, la intrebari despre infectarea, testarea si tratamentul virusului HIV, dar si cu prezervative gratuite si concursuri cu premii.

Zilnic voluntarii ARAS condusi de Florin si Robi de la Sistem vor organiza marsul campaniei sub sloganurile Safe sex and Tested sex pe ritmuri incitante de tobe, iar sambata intre orele 15:00 - 18:00 Peninsularii sunt invitati sa cante alaturi de Florin si Robi in cadrul unui atelier de percutie.

Infectia cu HIV/SIDA este in continuare o problema de actualitate in Romania, mai ales in randul tinerilor. Conform datelor din anul 2011, 64% din persoanele nou diagnosticate cu HIV sunt heterosexuali si au intre 20-30 de ani.


***
Despre ARAS
ARAS este o organizatie non-guvernamentala, ce are, de mai mult de 20 de ani, ca misiune informarea si educarea tuturor categoriilor de populatie asupra pericolului reprezentat de SIDA si asupra mijloacelor de prevenire a infectiei HIV. Afla mai multe despre HIV/SIDA si despre ARAS pe site-ul organizatiei: www.arasnet.ro

 

Sursa: webpr.ro