Asociatia Sfantul Stelian organizeaza  masa rotunda cu tema „ Servicii de dezvoltare a abilitatilor de viata independenta-oportunitati si dificultati ” pe 22 iunie 2010, la Centrul Comunitar al organizatiei, din comuna Greaca, jud. Giurgiu. Acest eveniment este parte a proiectului “Pe cont propriu- Pregatire pentru viata a copiilor si tinerilor in abandon familial” finantat prin Oficiul de Plăţi şi Contractare PHARE - Ministerul Finanţelor Publice, in cadrul programului  Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.03.03.

Scopul acestei intalniri este de a discuta si de a crea o comunitate de bune practici in domeniul dezvoltarii abilitatilor de viata la tineri care provin din medii dezavantajate. Vor fi prezenti reprezentanti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu ( DGASPC), reprezentanti ai Asociatiei Sfantul Stelian, ai Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Bucuresti, reprezentanti ai partenerilor si ai organizatiilor care au desfasurat programe sau proiecte asemanatoare. Evenimentul va fi o oportunitate de a discuta despre realizarile pe care le-am avut pana pana in acest moment prin intermediul proiectului, de a impartasi experiente, de a discuta despre probleme intampinate si despre modalitati de imbunatatire a practicilor de lucru in centre de plasament si in centre comunitare. In cadrul mesei rotunde vor fi distribuite materiale si instrumente de lucru realizate pe parcursul proiectului: Ghid de observare a copilului, Fisa de evaluare a abilitatilor de viata, Jurnalul Casei familiale.

Cristina Iuresi, managerul acestui proiect, declara „Vom organiza aceasta masa rotunda pentru a raspunde nevoi de comunicare si interactiune intre organizatii care desfasoara proiecte ce vizeaza dezvoltarea abilitatilor de viata pentru copii care provin din medii familiale defavorizate. Totodata, dorim sa aducem in atentia tuturor persoanelor intersate un proiect unic in Romania, care vizeaza doua segmente strategice, atat la nivel de resurse umane implicate in asistarea copiilor cu abandon familial, cat si promovarea parteneriatului si lucrul in retea in domeniul dezvoltarii abilitatilor de viata.” 

Contact :

Cristina Iuresi, manager proiect

Tel: 0124334852

Email: iuremus@yahoo.com

Pentru eventuale informatii şi sesizari legate de proiectele Phare contactati cfcu.phare@mfinante.ro

Uniunea  Europeanå  reprezintå  o  entitate  politicå,  socialå  si  economicå  compuså  din  27 ţări. Statele Membre au decis împreunå, pe parcursul unui proces de extindere ce a  durat 50 de ani, så construiascå o zonå de stabilitate, democratie si dezvoltare durabilå, mentinand diversitatea culturală, toleranta si libertatile individuale. Uniunea Europeană îşi propune   să impartaseasca realizårile si valorile sale cu ţările si popoarele  de dincolo de graniţele ei.