Asociatia Smart Projects, in parteneriat cu AJOFM Bacau a organizat joi, 28 iunie 2012, Seminarul pe tema Diseminarii Rezultatelor si Produselor proiectului “Somajul, o amintire! Job-ul te scoate din criza”.

Proiectul se deruleaza cu finantarea Fondul Social European prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Prezentarea a facut referire la progresul proiectului, in acest sens fiind prezentate rezultatele partiale. Demarat in anul 2010, in luna octombrie, proiectul „Somajul, o amintire! Job-ul te scoate din criza”, Contract nr.: POSDRU/99/5.1/G/76242, a reusit sa atinga o mare parte din indicatorii asumati.

Astfel, pana in luna iunie 2012, Asociatia Smart Projects a reusit sa aiba:
- 188 de someri calificati in Manager de proiect;
- 17 cursanti in curs de calificare. Cursurile se adreseaza tinerilor pana in 25 de ani si somerilor de lunga durata, iar in iulie se vor mai organiza inca 2 grupe;
- 6 persoane in cautarea unui loc de munca au fost sprijnite sa demareze propria afacere- indicator total atins;
- 10 persoane si-au gasit un loc de munca;
- 53 de persoane au realizat stagii mentoring/practica la firmele cu care Smart Projects a incheiat protocoale de colaborare.


Astfel, in urmatoarea perioada, vor fi atinsi toti indicatorii aprobati prin proiect. Cursurile de formare profesionala, Manager de Proiect si Competente Antreprenoriale,  sunt parte a proiectului cu finantare europeana “Somajul, o amintire! Job-ul te scoate din criza!”, Contract nr.: POSDRU/99/5.1/G/76242.

Cursurile se desfasoara la sediul Asociatiei Smart Projects din Strada Vasile Alecsandri, nr. 41, etaj 5, Municipiul Bacau, Judetul Bacau.

Cursurile se adreseaza somerilor (inregistrati sau nu) precum si persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca (care nu au un loc de munca in acest moment).