In perioada 3 – 6 iulie s-a desfasurat al 27-lea congres ESHRE (European Society for Human Reproduction and Embriology), in Stockholm, Suedia, cu participarea a peste 8000 de persoane de pe intreg globul – specialisti in reproducere umana asistata medical, cercetatori, personal paramedical etc. In cadrul sau a avut loc si intalnirea anuala generala a Fertility Europe, organizatia pan-europeana ce regrupeaza asocitatiile de pacienti cu probleme de fertilitate din intreaga Europa.


Fertility Europe reuneste 23 de asociatii de pacienti din 17 tari, iar la intalnirea generala anuala au participat 27 de reprezentanti ai acestor asociatii, printre care si reprezentanta Asociatiei SOS Infertilitatea.


Pe agenda intalnirii Fertility Europe au figurat: aprobarea planului de activitati si a bugetului pe anul 2011; aprobarea raportului anual de activitate; primirea asociatiilor canditate ca membri efectivi ai Fertility Europe (asociatia Tilvera din Islanda, asociatia Adam din Republica Ceha si Asociatia LFUB din Danemarca); dezvoltarea pe mai departe a campaniei «Familiile Sperantei», precum si dezvoltarea unui «policy paper», document important si reprezentativ pentru toate asociatiile membre ale Fertility Europe, document care se afla in lucru si la care toti membrii isi aduc contributia.


Campania «Familiile Sperantei» a fost extrem de vizibila in cadrul congresului ESHRE prin Wall of Hope, panoul care a reunit o selectie a postcardurilor trimise de familii care au invins sau inca mai lupta cu infertilitatea. Mesajele de speranta ale familiilor din intreaga Europa au fost citite de catre participantii la congres, fiind plasate la intrare in holul principal.


Prof. Anna Veiga, noul chairman al ESHRE, a sustinut o sesiune special pentru reprezentantii asociatiilor de pacienti in cadrul intalnirii Fertility Europe, prezentand organizarea si modul de functionare a ESHRE si aratand inca odata importanta conlucrarii dintre specialistii in domeniul fertilitatii si organizatiile de pacienti.


Ca in fiecare an, in ziua premergatoare congresului, ESHRE a organizat o serie de precursuri. Reprezentanta Asociatiei SOS Infertilitatea a avut oportunitatea de a participa la precursul «Servicii de fertilitate centrate pe pacient», organizat de catre «Special Interest Group Safety and Quality in ART and Task Force Developing Countries and Infertility» ale ESHRE.


SOS Infertilitatea a fost reprezentata atat la precurs si congres ESHRE cat si la intalnirea anuala generala Fertility Europe prin curtoazia si cu sprijinul ESHRE & Fertility Europe, transportul aerian fiind oferit in cadrul unui barter de catre Medical Premium, divizie Perfect Tour.


Asociatia SOS Infertilitatea, care a castigat recent doua premii intai la Gala Societatii Civile, isi va continua actiunile inclusiv pe plan european / international, in vederea promovarii cauzei luptei cu infertilitatea care afecteaza atat de multe tinere familii din Romania.