Asociatia SOS Infertilitatea lanseaza campania "2% din impozitul pe venituri pentru zambetul unui copil prea mult asteptat", sintetizata pe site-ul dedicat operatiunii 2%, realizat de catre voluntarii SOS Infertilitatea: www.doilasuta.net

Anual, contribuabilii trebuie sa depuna declaratia de venit la administratia financiara, data limita in acest an fiind 25 mai 2012.

Poti directiona 2% din impozitul pe venitul tau catre un ONG, pentru a-i sustine activitatile. Este vorba despre bani pe care i-ai platit deja in 2011, iar daca nu completezi rubrica 2% pentru un ONG in declaratie, acei bani se duc la bugetul de stat, nu mai ai control asupra destinatiei lor.

Poti directiona 2% din impozit pentru a iti ajuta semenii mai putin norocosi, care isi doresc un copil, dar nu il pot avea decat cu ajutor medical sau dupa ce inving jungla birocratica pe care o presupune un proces de adoptie in tara noastra.

AsociaÅ£ia SOS Infertilitatea desfăşoară din 2008 o campanie de advocacy pentru drepturile persoanelor afectate de infertilitate, în domeniul reproducerii umane asistate medical şi în cel al adopÅ£iei. Toate acÅ£iunile noastre se desfăşoară în regim de voluntariat, nu avem angajaÅ£i plătiÅ£i, facem totul din convingere şi entuziasm, cu resurse materiale minime. De donatiile si contributiile voastre depinde supravietuirea lor ca organizatie.

Pentru a directiona 2% din impozit, descarcati formularul precompletat cu datele asociatiei SOS Infertilitatea:

· pentru impozitul pe salariu: formularul 230

· pentru alte venituri: formularul 200

Completarea formularului dureaza circa un minut (numele, adresa, CNP-ul, semnatura). Declaratiile trebuie depuse personal sau trimise prin posta la administratiile financiare din judet/sector – gasiti adresele acestora, precum si materiale de promovare a campaniei 2% si alte detalii pe pagina http://doilasuta.net/cum-se-directioneaza-2/

Daca mai aveti intrebari, nu ezitati sa scrieti Asociatiei la adresa contact@vremcopii.ro - voluntarii acestei asociatii raspund tuturor intrebarilor pertinente.

Directionarea a 2% din impozit este un gest simplu, care nu va costa nimic (banii respectivi sunt deja platiti catre stat in 2011) si care ii va permite Asociatiei SOS Infertilitatea sa isi continue activitatile - tot in regim de voluntariat vor face totul, dar vor putea acoperi cheltuielile inevitabile.

Sustineti cauza luptei cu infertilitatea, dati o sansa oamenilor mai putin norocosi care tanjesc dupa zambetul unui copil ce intarzie sa vina!

Va puteti alatura noua pe blogul si forumul www.vremcopii.ro  - mult mai mult decat incaă un website. Implicare si ACTIUNE colectiva, empatie si SPRIJIN concret