In perioada 20-27 iulie 2012, in comuna Valea Doftanei din judetul Prahova, Asociatia de tineret Together Romania organizeaza Scoala de vara intitulata "Youth School of Health", al carei principal scop este acela de a ajuta dezvoltarea personala a tinerilor prin intermediul educatiei non-formale.

Obiectivele principale ale manifestarii sunt: dezvoltarea personalã a tinerilor prin educatie non-formalã, promovarea unui stil de viata sanatos prin miscare, dezvoltarea creativitatii si constientizarea identitatii lor europene.

In proiect sunt implicati 20 de tineri participanti si lideri din 5 tari: Bulgaria, Italia, Slovenia, Romania si Turcia. In cadrul activitatilor de proiect, tinerii participanti invata importanta unei vieti sanatoase prin miscare si prin participare activa, pun in practica cunostintele si abilitatile dobandite iar la final vor realiza o borsura de exercitii fizice care pot fi practicate oriunde si de catre toate varstele. De asemeni vom realiza in ultima zi de proiect un concurs intre tinerii din comunitatea locala si tinerii participanti pe 4 sporturi: fotbal, tenis de masa, alergare de rezistenta si volei.

Pentru stimularea creativitatii, a participarii active si a initiativei de miscare si promovarea educatiei prin sport, cei 25 de participanti la eveniment vor desfasura impreuna activitati specifice de educatie non-formalã: ateliere de creatie si de lucru, evenimente sportive si de voluntariat alaturi de tinerii locuitori ai comunei, jocuri de grup, intalniri cu autoritatile locale, seri culturale cu specific national pentru fiecare tara participanta in parte, descoperirea patrimoniului local si regional prin activitati specifice etc.

Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul "Tineret in Actiune" – actiunea ‘Tineri pentru Europa’, sub-actiunea ‘Schimburi de Tineri’.

 
***
Despre Asociatia Together
Asociatia Together Romania este o organizatie non-guvernamentala, non-profit si are statutul legal al unei asociatii cu activitati in domeniul artei, educatiei, culturii, protectiei mediului, sportului si social pentru tineret. A fost infiintata in septembrie 2005 de cativa tineri pasionati, cu experienta in programe de tineret nationale si internationale, cu scopul creerii unui mediu optim liberei dezvoltari a personalitatii tanarului roman. Toate acestea pentru a-l integra intr-o societate cu valori diluate si pentru a-l dezvolta din punct de vedere cultural, social, civic si intelectual. Asociatia Together Romania are de asemenea ca scop promovarea tolerantei, a comunicarii si a cooperarii dintre generatii si culturi diferite.


Mai multe detalii la adresa: http://asociatiatogether.wordpress.com/projects/projects-15/