20 de tineri cu dizabilitati din Iasi si Chisinau se intalnesc la Gura Humorului in tabara de creatie

In perioada 16 – 20 iulie 2012, la Gura Humorului, jud Suceava, se va desfasura o tabara de creatie la care participa 20 de tineri cu dizabilitati, beneficiari ai ADV Romania, Centrul National Iasi si ai Fundatiei “Ecoul Cernobilului” Chisinau.

Pe parcursul celor 5 zile, tinerii vor avea ocazia sa realizeze obiecte decorative din sfoara si sa picteze masti, sa se cunoasca intre ei, sa lege prietenii. Tinerii vor fi indrumati de catre specialisti, formatori ai Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania.

Costurile de transport, cazare si masa sunt suportate integral de catre Fundatia “Alaturi de Voi” Romania, prin intermediul proiectului.

Prin acelasi proiect, doua ateliere de terapie vocationala – legatorie manuala si IT - sunt replicate de la Iasi la Chisinau, 40 de tineri cu dizabilitati din R. Moldova urmand a fi beneficiarii acestor ateliere. Astfel de servicii identifica potentialul fiecarui tinar si il valorifica prin formarea de abilitati, care sa le permita ulterior integrarea sociala si profesionala.

Cele doua ateliere au fost realizate la Fundatia “Ecoul Cernobilului” Chisinau dupa modelul atelierelor din cadrul unitatii protejate autorizate Util Deco a ADV Romania, fiind facut astfel primul pas pentru dezvoltarea de servicii de economie sociala din R. Moldova.

Activitatile fac parte din proiectul „Identifica valoarea” finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Romania – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013 si se deruleaza in parteneriat cu Fundatia „Ecoul Cernobilului” (ecoul-cernobilului.atspace.com )Chisinau, in perioada aprilie 2011 – octombrie 2012.

Mai multe detalii cu privire la proiect si evenimentul de la Gura Humorului va poate oferi Mihaela Munteanu, Director Dezvoltare si Comunicare ADV Romania, la tel. 0740513864 sau email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .