Au mai ramas doar cateva zile la dispozitie pana pe 31 august, termenul limita de inscriere la etapa a doua a programului ASSOCLIC din acest an. Prin ASSOCLIC Ateliere Fara Frontiere aloca 500 de calculatoare pentru a reduce decalajul informatic si de a sprijini astfel categoriile defavorizate.

Pentru aceasta etapa ASSOCLIC pot aplica organizatii neguvernamentale (asociatii, fundatii, federatii), scoli, licee, institutii de invatamant acreditate (facultati/universitati), gradinite, muzee de stat, biblioteci de stat si institutii sociale care prezinta un proiect intr-unul din domeniile eligibile: educatie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimuleaza autonomia persoanelor asistate prin acces la tehnologie, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizeaza un impact social in comunitate, urmand ca proiectele sa fie evaluate de un juriu format din parteneri Ateliere Fara Frontiere. Rezultatele acestei etape vor fi afisate pe 14 septembrie.

A doua etapa din 2012 a programului ASSOCLIC este realizata cu sprijinul partenerilor financiari: Apa Nova si BRD Groupe Societe Generale.

Parteneri operationali pentru acest proiect sunt: Blancco, Ecotic, Snapshot by McCann PR, Microsoft Registered Refurbisher, cu sprijinul: The HUB Bucharest, RSC, Romania Pozitiva, Stiri ONG, Fundatia EOS, NESsT, Centras, Ce-Re, Techsoup si The Workshop.

 
***
Despre Ateliere Fara Frontiere Romania
Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana non-profit de insertie socio-profesionala a carei misiune este integrarea socio-profesionala a persoanelor in mare dificultate, lupta impotriva risipei si poluarii prin reconditionarea si reciclarea echipamentelor IT uzate si solidaritatea digitala prin donatii de echipamente IT pentru proiecte educationale si sociale.


Toate detaliile, Regulamentul de participare si inscrierile sunt disponibile pe website-ul dedicat www.assoclic.ro.