Deschiderea oficiala a Atelierului de Formare din Focsani a avut loc marti, 3 septembrie 2013, in prezenta lui Dragos Barladeanu, Vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea, Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania, si Mehdi Shili, Project Manager Wella. Wella Professionals, una dintre cele mai importante marci de produse profesionale pentru ingrijirea parului, lucreaza impreuna cu UNICEF, cea mai mare organizatie din lume ce promoveaza drepturile copilului,

„La Wella, suntem cu totii extrem de incantati de initiativa WELLA-UNICEF MAKING WAVES. Fiind una dintre cele mai importante marci de produse profesioniste pentru ingrijirea parului, consideram ca tine de responsabilitatea noastra sa sustinem nu doar industria in care activam, ci si intreaga societate. Acest program ne ofera sansa extraordinara de a impartasi din competentele, creativitatea si pasiunea noastra si de a influenta cu adevarat viata tinerilor,” a declarat Sylvie Moreau, Manager General Global al Wella.  

„Aceasta initiativa reprezinta un exemplu excelent de parteneriat public-privat in beneficiul celor mai vulnerabili adolescenti, ajutandu-i sa iasa din cercul vicios al saraciei. UNICEF considera ca formarea profesionala reprezinta o componenta a educatiei incluzive si de calitate si ca poate contribui la promovarea incadrarii in munca a tinerilor,” a afirmat Sandie Blanchet, Reprezentantul UNICEF in Romania. „Wella sustine aceasta initiativa nu doar cu bani: pune de asemenea la dispozitie cunostintele si mentoratul de care au nevoie adolescentii vulnerabili pentru a deveni profesionisti si a-si construi o viata mai buna,” a adaugat Sandie.     

Partea de mentorat a acestui parteneriat inovator incheiat intre Wella si UNICEF implica profesionisti in coafura din intreaga lume care vin la atelierele de formare din Romania si Brazilia pentru a impartasi tinerilor din cunostintele si competentele lor profesionale cu scopul de a-i ajuta sa isi construiasca o cariera in acest domeniu.  

“Sunt mandru ca primul Atelier de formare deschis de UNICEF si Wella in Romania este la Focsani, oferind astfel sansa tinerilor din judetul nostru de a deveni profesionisti si de a-si construi o viata mai buna. Deschiderea Atelierului in Focsani este totodata o recunoastere a faptului ca autoritatile din judetul Vrancea fac eforturi sustinute de a sprijini cei mai vulnerabili copii”, a declarat Dragos Barladeanu, Vicepresedintele Consiliului Judetean Vrancea.

Potrivit datelor UE, in jur de 40% dintre copiii romani traiesc in saracie sau prezinta risc de saracie. Ca si in multe alte state europene, gasirea unui loc de munca reprezinta o problema majora pentru tineri. Aproximativ 22% dintre adolescentii si tinerii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani sunt someri. Romania inregistreaza o rata ridicata – aflata in continua crestere – a tinerilor care nu sunt nici angajati, nici cuprinsi intr-o forma de educatie si formare (16,8% in 2012). Initiativa „Making Waves” face parte din demersurile realizate de UNICEF in Romania pentru a creste accesul la o educatie de calitate, pentru a proteja copiii vulnerabili impotriva violentei si abuzului si a promova un stil de viata sanatos, oferind in acelasi timp o noua sansa adolescentilor vulnerabili. Finantarea oferita de Wella sustine modelul UNICEF de servicii bazate pe comunitate in peste 30 de comunitati, precum si Atelierul de formare de la Focsani. Anual, aproximativ de 20 de adolescenti vulnerabili provenind din sistemul public de protectie a copilului sau din familii foarte sarace vor beneficia anual de acest tip de formare.
 
Despre Parteneriatul Wella – UNICEF 
Parteneriatul WELLA-UNICEF MAKING WAVES a contribuit deja la formarea a 7.000 de tineri brazilieni, care au dobandit diverse deprinderi de viata, pentru a-i ajuta sa isi dezvolte capacitatea de invatare, a-i pregati pentru piata muncii, dar si pentru a le da sansa sa faca alegeri informate in legatura cu viitorul lor. 

Pentru a afla mai multe despre programul WELLA-UNICEF MAKING WAVES, vizitati pagina: www.wella.com/wella-unicef or www.facebook.com/wellainternational. Informatii suplimentare despre Initiativa UNICEF „Prima prioritate: niciun copil invizibil” sunt disponibile la adresa: http://www.unicef.ro/ce-facem/initiative/prima-prioritate-niciun-copil-invizibil/
 
***
Despre UNICEF
UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta. In Romania, UNICEF lucreaza  impreuna cu Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si cu mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor.  UNICEF este sustinut financiar integral prin contributiile voluntare ale persoanelor fizice, corporatiilor, fundatiilor si a guvernelor.
 
Despre WELLA, Divizia Salon Professional a Procter & Gamble
Prin produsele si serviciile sale de exceptie, programele de formare profesionala ce sunt o adevarata inspiratie si programele unice ce ajuta la dezvoltarea afacerilor de salon, WELLA, divizia Salon Professional a P&G, reprezinta unul dintre cei mai importanti experti in ingrijirea parului si frumusete. Zilnic, produsele si serviciile WELLA transforma in realitate visele de frumusete ale milioane de stilisti si consumatori din intreaga lume. Printre marcile WELLA se numara Wella Professionals®, Sebastian Professional®, Sassoon Professional®, Clairol Professional®, System Professional® si Nioxin®. 

In Romania, Wella Professionals, distribuit de Professional Brands M&D, celebreaza anul acesta 20 de ani de frumusete si leadership pe piata produselor profesionale pentru ingrijirea parului.

Va rugam vizitati pagina http://www.pg.com pentru noutati si informatii pe larg despre P&G (NYSE: PG) si marcile sale.