Pe website-ul www.premiileineducatie.ro au inceput inscrierile in competitia nationala Gala Premiilor in Educatie organizata de Fundatia Dinu Patriciu.

"Gala Premiilor in Educatie este un proiect lansat cu scopul de a identifica, promova si premia bunele practici in domeniul educatiei. De aceea ii incurajam pe toti cei care stiu o persoana, o institutie de invatamant, un ONG sau un proiect in domeniul educatiei, care merita premiat, sa faca nominalizarile pe website-ul concursului", spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei.

Competitia se adreseaza oamenilor, organizatiilor neguvernamentale si institutiilor de invatamant de stat sau private, care au derulat proiecte in anul scolar/universitar precedent si prin care au contribuit la imbunatatirea sistemului educational din Romania. Sunt eligibile proiectele finalizate pana la 15 iunie 2009 indiferent de perioada de initiere.

Nominalizarile in competitie pot fi facute prin autopropunere de catre organizatorul principal sau de catre oricare alta persoana care poate proba informatiile prezente in formularul de inscriere prin documente oficiale.

Inscrierea in competitie se face exclusiv online, pe website-ul www.premiileineducatie.ro si presupune trei etape: selectarea categoriei si a sectiunii de competitie, verificarea criteriilor de eligibilitate, completarea on-line a formularului.

Competitia este structurata in 4 sectiuni, respectiv 9 categorii, dupa cum urmeaza: sectiunea ‘Invatamant preuniversitar’ cu categoriile ‘Profesorul anului’, ‘Elevul anului (gimnaziu si liceu)’, ‘Scoala anului’ (institutii de stat sau private, inclusiv licee); sectiunea ‘Invatamant Universitar’ cu categoriile ‘Profesorul anului’, ‘Studentul anului’ (ciclul de licenta sau master), ‘Facultatea anului’ (institutii de invatamant de stat sau private); sectiunea ‘Cercetare in educatie’ cu categoria ‘Cercetatorul anului’; sectiunea ‘Organizatii neguvernamentale si proiecte’ cu categoriile ‘ONG-ul anului in domeniul educatiei’ si ‘Cel mai bun proiect educational’ (initiat sau dezvoltat de un ONG sau institutie de invatamant).

Perioada pentru inscrierea nominalizarilor, pentru toate categoriile, este 15.06.2009 – 27.09.2009, urmand ca dupa aceasta perioada, juriul sa analizeze, sa evalueze si sa decida castigatorii acestei competitii.

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.

Calendar competitie

Perioada de inscrieri: 15.06.2009 - 27.09.2009

Jurizare: 28.09.2009 – 21.10.2009

Decernare premii: Octombrie 2009
Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

Pentru mai multe detalii privind competitia Gala Premiilor in Educatie accesati www.premiileineducatie.ro.