Ieri, 15 martie 2011, au inceput inscrierile in a doua editie a Green Business Index (GBI) - primul top al companiilor verzi din Romania - initiat de Asociatia Green Revolution si Asociatia Centru Ecologic Green Area, sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor.

Companiile romanesti sunt invitate sa participe si in acest an prin inscrierea pe website-ul oficial al proiectului www.gbindex.ro si completarea chestionarului online, in perioada 15 martie - 21 aprilie 2011. Prin intermediul acestuia este atent masurata grija companiilor fata de mediu si resursele naturale.

Societatile se pot inscrie voluntar si gratuit in oricare dintre cele sapte categorii ale chestionarului GBI:
o    dezvoltare sustenabila,
o    impact asupra mediului,
o    transport,
o    utilizarea resurselor,
o    cladiri verzi,
o    achizitii verzi,
o    deseuri.

Datele furnizate vor fi colectate, procesate si centralizate in perioada aprilie – iunie 2011. In urma analizei efectuate de catre expertii independenti de mediu, va rezulta ,,Top 10” al celor mai responsabile firme romanesti din 2011. Rezultatele vor fi anuntate in luna iunie, in cadrul Galei Green Business Index 2011, si vor fi publicate in Raportul Green Business Index.

Despre GBI editia 2010:
Peste 250 de companii romanesti s-au inscris in GBI 2010 in perioada aprilie – mai. Rezultatele au fost prezentate in cadrul Galei Green Business Index, ce a avut loc in parcul bucurestean Herastrau, in 7 iulie 2010.

Top 5 GBI editia 2010 este: Siveco, (locul 1), Holcim Romania SA (locul 2), Danone PDPA SRL (locul 3), Coca-Cola HBC Romania (locul 4), Rompetrol Rafinare(locul 5).

Gala GBI s-a bucurat de prezenta multor invitati din randul oficialitatilor, persoanelor publice si reprezentantii celor mai importante companii din Romania, alaturi de reprezentantii mass media.

Prin intermediul Raportului Green Business Index au fost mediatizate eforturile, investitiile, inovatiile si proiectele de mediu si responsabilitate sociala din Romania, realizate in 2010. Toate acestea au reprezentat un factor de educatie si un exemplu pentru sectorul romanesc de afaceri.

Despre GBI:
Proiectul Green Business Index reprezinta un prim pas facut catre recunoasterea publica a eforturilor depuse de companiile romanesti in domeniul mediului si reflecta gradul de implicare a mediului de afaceri autohton in  economia verde.

Avand ca rezultat un clasament al celor mai responsabile companii romanesti, GBI incurajeaza trecerea rapida a sectorului de business in zona verde, aceasta fiind una din prioritatile Asociatiei Green Revolution.

Prin intermediul Green Business Index sunt obtinute si centralizate informatii referitoare la activitatile de mediu desfasurate sau angajate de companiile romanesti, ceea ce poate oferi autoritatilor o viziune de ansamblu a situatiei existente si, implicit, directionarea fondurilor si initiativelor catre zonele in care este nevoie de acestea. In acest mod se va reusi si atragerea atentiei asupra importantei protejarii mediului si a resurselor naturale existente.

Green Business Index are dubla functionalitate. Pe de o parte ajuta companiile sa isi evalueze impactul asupra mediului si masurile luate pentru protectia mediului. Pe de alta parte, pentru publicul larg si pentru presa, este un instrument de monitorizare a preocuparii companiilor de a proteja mediul.

Mai multe detalii pot fi obtinute prin intermediul site-ului oficial al Green Business Index, www.gbindex.ro.

Pentru informatii suplimentare:
Amalia Precup
- Communication Officer -
ASOCIATIA GREEN REVOLUTION
Telefon: 021/310.63.97
Mobil: 0728.132.977
Fax: 021/316.28 23
Adresa: str. Olteni, nr.3, sect.3, Bucuresti
Email: amalia.precup@greenrevolution.ro
Website: www.gbindex.ro, www.greenrevolution.ro