Inscrierile in competitia Galei Societatii Civile 2009, editia a VII-a, se desfasoara in perioada 2 martie - 1 aprilie. Acestea se realizeaza online, prin crearea unui cont pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro.

In competitie se pot inscrie asociatii sau fundatii, grupuri de initiativa, sindicate si persoane fizice din Romania. S unt eligibile proiectele care s-au finalizat pana pe 31 ianuarie 2009, indiferent de perioada de initiere, care au rezultate cuantificabile si demonstrabile, exceptand proiectele inscrise la editiile anterioare ale evenimentului cu aceiasi perioada de desfasurare. Pentru a afla care sunt conditiile in care trebuie sa se incadreze un proiect pentru a deveni eligibil consultati Regulamentul competitiei.

Printre noutatile celei de-a saptea editii a Galei Societatii se numara introducerea categoriei Buget - / Eficienta +. Aceasta categorie este destinata proiectelor care isi ating obiectivele planificate cu un consum redus de resurse financiare, remarcandu-se prin implicarea voluntarilor sau a altor resurse non-financiare (comunitatea locala, beneficiari).

Proiectele pot fi inscrise in competitie in cadrul urmatoarelor sectiuni:
Categoria A
Sectiunea A.1 Educatie si cercetare
Sectiunea A.2 Arta si cultura

Categoria B
Sectiunea B.1 Apararea drepturilor individuale/ colective
Sectiunea B.2 Comportament civic si participare publica

Categoria C
Sectiunea C.1 Sanatate
Sectiunea C.2 Servicii sociale pentru categorii defavorizate

Categoria D
Sectiunea D.1 Protectia mediului
Sectiunea D.2 Dezvoltare economica si sociala


Pentru inscrierea in competitie, participantilor le sta la dispozitie Ghidul de inscriere, in care sunt descrisi pasii care trebuie parcursi.