Bucuresti, 22 mai 2012 - Au mai ramas doar sase zile pana la finalizarea inscrierilor companiilor in editia 2012 a proiectului Green Business Index, singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii de mediu in companiile din Romania.

 

In perioada 29 martie – 28 mai 2012, companiile sunt invitate sa se inscrie gratuit pe website-ul oficial al proiectului, www.gbindex.ro, si sa completeze online setul de sapte  chestionare, care vizeaza:

·        dezvoltarea sustenabila

·        impactul asupra mediului

·        transportul sustenabil

·        utilizarea resurselor

·        starea cladirilor

·        achizitiile verzi

·        managementul deseurilor

 

Datele furnizate vor fi analizate de catre o echipa de experti independenti de mediu, in perioada iunie - august 2012. In urma analizei va rezulta clasamentul companiilor responsabile fata de mediu din Romania.

 

Clasamentul GBI 2012 va contine acele companii care au inregistrat cele mai bune rezultate la evaluarea responsabilitatii lor fata de mediu in anul de raportare 2011. Astfel, analiza se va concentra pe indicatori-cheie de performanta de mediu a companiilor, acestia vizand in principal masurile concrete, cuantificabile, care au fost aplicate pentru minimizarea impactului asupra mediului si eficientizarii utilizarii resurselor”, a adaugat presedintele Green Revolution.

 

GBI ajuta companiile sa investeasca in mediu si in oameni

Informatiile furnizate de companii vor fi folosite pentru a genera o analiza personalizata pentru fiecare companie participanta in parte, un raport gratuit de evaluare a performantei de mediu.

 

Beneficiile de participare in GBI sunt: cresterea valorii de piata, imbunatatirea performantei de mediu, minimizarea impactului asupra mediului si imbunatatirea imaginii companiei.

 

GBI prezinta si un set de servicii de consultanta menite sa ofere asistenta companiilor din Romania pentru a se alinia normelor comunitare de responsabilitate sociala corporatista.


Companiile bine clasate la evaluarea GBI, vor fi premiate, in septembrie, in cadrul Galei Green Busines Index 2012-singurul eveniment national pentru recunoasterea meritelor companiilor in protectia mediului. De asemenea rezultatele analizelor generate de specialisti vor fi publicate in Raportul Green Business Index 2012.

 

Green Business Index (GBI), barometrul responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania, este singurul mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si un instrument de asistenta și formare pentru imbunatatirea performantei de mediu. GBI este bazat pe indicatori de mediu recunoscuti la nivel international: ISO 14031, ISO2600 si ISO 16001.

 

Proiectul Green Business Index este realizat de Green Revolution si se afla la cea de-a treia editie anuala.

 

 

Pentru mai multe detalii: www.gbindex.ro.

 

Amalia Precup

- Communication & PR Coordinator -

ASOCIATIA GREEN REVOLUTION

Telefon: 021/310.63.97

Mobil: 0728.132.977

Fax: 021/316.28 23

Adresa: str. Olteni, nr.3, sect.3, Bucuresti

Email: amalia.precup@greenrevolution.ro

Website: www.gbindex.ro, www.greenrevolution.ro